search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ δίνουν 700 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιρροής

10.02.2020 18:37
Παρέμβαση ΗΠΑ για τον Εβρο: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις - Media

 

Συνολικά 700 εκατ. δολάρια προβλέπει η πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιρροής.

«Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του 2021 αντιμετωπίζει τη ρωσική επιρροή μέσω της ενδυνάμωσης των συμμάχων των ΗΠΑ» αναγράφεται στο έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Και προστίθεται: «Ο προϋπολογισμός προβλέπει 700 εκατ. δολάρια για τη συνδρομή της προώθησης της κοινής ασφάλειας σε Ευρώπη, Ευρασία και Κεντρική Ασία».

Ειδική μνεία, παράλληλα, γίνεται στη «διασφάλιση της εδαφικής ενότητας των συμμαχικών χωρών, στην υποστήριξη των προσπαθειών των τρίτων χωρών για απεξάρτηση από τον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό και στην αντιμετώπιση των μακροοικονομικών αδυναμιών των χωρών που η Ρωσία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί».

Στον προτεινόμενο προϋπολογισμό, παράλληλα, περιλαμβάνεται η διάθεση του ποσού των 24 εκατομμυρίων δολαρίων για το Κέντρο Παγκόσμιας Εμπλοκής (GEC), με στόχο την αντιμετώπιση της ρωσικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:43