search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:10
MENU CLOSE

Είναι οριστικό: Κοινό φορτιστή για όλα τα smartphones επιβάλλει η Ε.Ε.

10.02.2020 19:22
Είναι οριστικό: Κοινό φορτιστή για όλα τα smartphones επιβάλλει η Ε.Ε. - Media
 
Όπως είχε αναφέρει και το «Π», παρά τις αντιδράσεις της Apple, η Ε.Ε. αποφάσισε να προωθήσει νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία όλες οι εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να υιοθετήσουν κοινό βύσμα για τους φορτιστές των συσκευών τους.
 
Τελικά, η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 582 ψήφους υπέρ και 40 κατά και μετά από σχεδόν δέκα χρόνια συζητήσεων η απόφαση αυτή αποκτά και νομική υπόσταση.
 
Όπως είχε προαναφερθεί, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι η μείωση των ηλεκτρονικών απορριμάτων, καθώς υπολογίζεται πως κάθε χρόνο παράγωνται περίπου 50 εκατ. τόνοι παγκοσμίως, δηλαδή σχεδόν 6 κιλά για κάθε άνθρωπο.
 
Μάλιστα, στην Ευρώπη οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 12.3 εκατ. τόνοι και 16.6 κιλά ηλεκτρονικών απορριμμάτων ανά κάτοικο, ποσά που οι Βρυξέλλες επιδιώκουν με τη σχετική πρωτοβουλία να μειώσουν δραστικά.
 
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα τεθεί σε εφαρμογή από το τρίτο τρίμηνο του 2020 ενώ το πλέον κοινό βύσμα σήμερα είναι το USB-c.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Apple χρησιμοποιεί για τη φόρτιση των συσκευών της βύσμα τύπου Lightning, οπότε μένει να φανεί αν η εταιρεία θα συμμορφθωθεί στην ευρωπαϊκή απόφαση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:10