search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:14
MENU CLOSE

BBC: «Πως και γιατί θα αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα»

12.06.2012 12:13
BBC: «Πως και γιατί θα αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα» - Media

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προαναγγέλλει το BBC σε άρθρο του με τίτλο «Πως και γιατί θα αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα».

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προαναγγέλλει το BBC σε άρθρο του με τίτλο «Πως και γιατί θα αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα».

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι μπορεί να παραδώσουν την εξουσία σε αντιμνημονιακά κόμματα, που θέλουν να καταργήσουν τη συμφωνία διάσωσης, η οποία διασφαλίζει την καταβολή ζωτικής σημασίας κεφαλαίων για την Ελλάδα. Αυτό, θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά σε μια πιθανή έξοδο από το ευρώ. Οπότε, πως θα μπορούσε ένα νέο νόμισμα όπως η δραχμή να επανέλθει; Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να παράξει αρκετά χαρτονομίσματα για να αντικαταστήσει αυτά που χρησιμοποιούνται τώρα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να αποτρέψει συνωστισμό στις τράπεζες. Θα πρέπει (το νέο νόμισμα) να μπει σε μια αργία και να υπάρξει μια ενδιάμεση φάση ανάμεσα στα δυο νομίσματα» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα το οποίο στη συνέχεια εξηγεί τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση για να επαναφέρει στους Έλληνες τη δραχμή.

Από την πλευρά του ο διευθυντής μάρκετινγκ της DeLa Rue, Ρομπ Χάτσινσον αναφέρει ότι πρέπει να σκεφτούμε «την προετοιμασία ειδικού χαρτιού για τα τραπεζογραμμάτια, που να ενσωματώνει χαρακτηριστικά ασφαλείας, το σχεδιασμό τους και τελικά την εκτύπωση», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τη συγκεκριμένη εταιρία να έχει καταρτίσει σχέδιο για την παραγωγή νέας δραχμής.

Τέλος ο  Τόμας Χόκενχουλ του Βρετανικού Μουσείου αναρωτιέται «πόσο… νέο μπορεί να είναι το καινούργιο νόμισμα της Ελλάδας; Όλοι συζητούν για τη δραχμή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά τα ίδια χαρτονομίσματα; Τα περισσότερα έχουν καεί» και προσθέτει ότι «αν οι αρχικές πλάκες εκτύπωσης της δραχμής υπήρχαν ακόμα, θα μπορούσε να είναι απλή διαδικασία να αλλάξουν οι ημερομηνίες και να χρησιμοποιηθεί η ίδια μηχανή».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33