search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:34
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ενόχληση στους 53 για το non paper της ΠΓ και το εκβιαστικό δίλημμα «συμφωνείτε ή δημοψήφισμα»

11.02.2020 11:03
ΣΥΡΙΖΑ: Μάταια συνεχίζει τους αντιπερισπασμούς ο Πέτσας - Φοβάται η ΝΔ για τον Σαμαρά; - Media

 

Ενόχληση εκφράζει μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενο από τους 53 σε εσωτερική ενημέρωση προς τα υπόλοιπα μέλη της τάσης μετά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέλος, σε αντίθεση με την άτυπη ενημέρωση που ακολούθησε τη συνεδρίαση στη συζήτηση το ζήτημα του ονόματος δεν τέθηκε με τη μορφή εκβιαστικού διλήμματος, σε αντίθεση με τον τρόπο που αποτυπώθηκε στο non paper που βγήκε μετά (σ.σ. εκδόθηκε non paper και όχι επίσημη ανακοίνωση όπως αναφέρεται παρακάτω).

Το ζήτημα αυτό είναι πιθανό να τεθεί στην σημερινή συνεδρίαση η οποία συνεχίζεται καθώς χθες έμεινε σε εκκρεμότητα το ζήτημα του κειμένου για τον απολογισμό της διακυβέρνησης που θα πάει προς έγκριση στην κεντρική Επιτροπή.

Ειδικότερα, πέρα από την ενημέρωση για τη συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου η οποία συζήτησε το θέμα του ονόματος και άλλα οργανωτικά ζητήματα το εν λόγω μέλος στην εσωτερική αναφορά του σημειώνει ότι η συζήτηση η οποία «ήταν άκρως σοβαρή» αδικείται «από την επίσημη ανακοίνωση, που βγήκε αμέσως μετά, καθώς θέτει κατά τη γνώμη μου εκβιαστικά το θέμα του δημοψηφίσματος. Και αυτό γιατί από καμία πλευρά εντός της συνεδρίασης δεν μπήκε διλημματικά. Αντίθετα ο Αλέξης στην τοποθέτησή του είπε ότι “δεν επιδιώκω ομοφωνία”». Επίσης αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν κατέθεσε στην Γραμματεία πρόταση» για προσθήκη.

Με άλλα λόγια, φαίνεται να υπονοείται, ότι δόθηκε η εντύπωση πως το θέμα της προσθήκης – και για την ακρίβεια το ποια θα είναι αυτή, αφού το ότι θα υπάρξει προσθήκη είχε λήξει – έμεινε ανοιχτό για περαιτέρω συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή άτυπη ενημέρωση μετά τη συνεδρίαση υπήρχε η εξής αναφορά:

«Ως προς τον τίτλο του κόμματος, ο Πρόεδρος θα καταθέσει την πρότασή του στην Κεντρική Επιτροπή, μετά από διαβούλευση και με τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, για σχετική προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.

Σε περίπτωση που κατατεθούν κι άλλες προτάσεις, τότε το ζήτημα θα τεθεί σε δημοψήφισμα των μελών με δεσμευτικό χαρακτήρα, τις ημερομηνίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί».

Το δεύτερο σκέλος της αναφοράς αυτής, λοιπόν, είναι που φαίνεται να πυροδοτεί την δυσαρέσκεια στις τάξεις των «53», καθώς σε αντίθεση με το ήρεμο και εποικοδομητικό κλίμα της συζήτησης, όπως μεταφέρουν στελέχη της ΠΓ, ερμηνεύεται ως εκβιασμός ώστε να μην υπάρξει αντιπρόταση για την προσθήκη στον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:32