search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:13
MENU CLOSE

«Κεραυνοί» ΟΗΕ για τη Μόρια: Εκκενώστε την άμεσα, τεράστιος κίνδυνος

11.02.2020 13:40
«Κεραυνοί» ΟΗΕ για τη Μόρια: Εκκενώστε την άμεσα, τεράστιος κίνδυνος - Media
 
Την άμεση απομάκρυνση από τη Μόρια των οικογενειών και των ασθενών ζητεί η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού “Guardian”.
 
Όπως εξηγεί «ο λόγος είναι πως οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό είναι τόσο κακές που είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξαπλωθούν ασθένειες». Κάνει λόγο δε για φόβο πανδημίας.
 
«Ανησυχούμε σοβαρά για την περιορισμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στα κέντρα υποδοχής, η οποία επιδεινώνεται από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης» λέει στον Guardian ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
 
«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων της για την μετακίνηση χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τα νησιά προς την ενδοχώρα» υπογραμμίζει στη συνέχεια.
 
Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και οι δηλώσεις της Δρ. Χάνα Ποσπισίλοβα, μιας από τους εθελοντές γιατρούς στην Λέσβο και τα όσα λέει στο βρετανικό Μέσο προκαλούν ανατριχίλα.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ανησυχεί πολύ, καθώς η αδυναμία τους να θεραπεύσουν βαριά άρρωστους ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
 
Πηγή: enikos.gr / Guardian
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:10