search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:26
MENU CLOSE

Υγιεινά πρωινά για τις εφτά ημέρες της εβδομάδας

11.02.2020 14:18
Υγιεινά πρωινά για τις εφτά ημέρες της εβδομάδας - Media

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. αφιερώνοντας λίγο χρόνο σε ένα καλό και υγιεινό πρωινό που θα μας «κρατήσει» χορτάτους για αρκετές ώρες και θα μας εφοδιάσει με όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε για να έχουμε ενέργεια και καλή διάθεση όλη μέρα! Ένα καλό πρωινό μας βοηθά και στην προσπάθειά μας να διατηρούμαστε στα σωστά κιλά, καθώς σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας, με αποτέλεσμα να μην πεινάμε. Αντί λοιπόν να παραλείπουμε το πρωινό μας και να πίνουμε βιαστικά μια γουλιά καφέ σας παραθέτουμε 7 εύκολες και γρήγορες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και ταυτόχρονα να πάρετε όσο γίνεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Δευτέρα: Ψωμί ολικής αλέσεως με αβοκάντο, ομελέτα σκραμπλ μαζί με φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Μπορείτε να προσθέσετε πάνω στο ψωμί κάποιο λαχανικό (π.χ. ντομάτα, σπανάκι)

Τρίτη: Ένα πολύ αγαπημένο πρωινό σε όλους, τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί, γαλοπούλα και ντομάτα. όχι μόνο θα το φτιάξετε γρήγορα, αλλά θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μεγάλη ζωντάνια!

Τετάρτη: Smoothie με βρώμη , μπανάνα, γάλα αμυγδάλου , φυστικοβούτηρο, μέλι και κανέλα. Τα υγιή λιπαρά και οι πρωτεΐνες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες του φρούτου θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε χορτασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρες.. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε smoothie με διάφορα φρούτα .

Πέμπτη: 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας βρώμη σε αντικολλητικό, με επικάλυψη φυστικοβούτυρο, κανέλα, μπανάνα, σταφίδες & αμύγδαλα. Συνοδεύστε με γάλα χαμηλών λιπαρών ή φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, φουντουκιού, καρύδας)

Παρασκευή: Φρυγανιές με ταχίνι με κακάο & φέτες μπανάνας, μαζί με γάλα βρώμης

Σάββατο: πίτσα! Για τους λάτρεις της πίτσας, ένα εύκολο πρωινό είναι να βάλετε μια φέτα ντομάτα και μια φέτα τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά σε ένα φρυγανισμένο ψωμί). Ψήστε το στο φούρνο, έτσι ώστε οι λιώσει το τυρί και καλή σας απόλαυση!

Κυριακή: Φρουτοσαλάτα! Με αυτό το είδος του πρωινού θα λάβετε μια εξαιρετικά γενναία δόση αντιοξειδωτικών και βιταμινών. Ιδανικά συνδυάστε ένα μικρό ακτινίδιο, ένα μικρό μήλο, πέντε σταφύλια και φράουλες Το κλειδί είναι στην ποικιλία και να μπορέσετε να καρπωθείτε τα οφέλη από αυτά τα φρούτα.

Τέλος, μπορείτε να προετοιμαστείτε έχοντας αγοράσει τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση, τα οποία δε χρειάζονται προετοιμασία.

Γιαούρτια.

Μπάρες Πρωτεΐνης.

Muffin Ολικής αλέσεως ή βρώμης.

Καθαρισμένα βραστά αυγά.

Φρέσκα φρούτα όπως μήλα, μπανάνες και αχλάδια.

 

Καλή απόλαυση!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:25