search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:22
MENU CLOSE

Ανοιχτή ρήξη: Διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

11.02.2020 15:07
Μηταράκης: «Η προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι δεν θυμίζει σε τίποτε τη Μόρια» - Media

 

Με ψήφισμά του στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του το απόγευμα της Τρίτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βόρειου Αιγαίου  καταδικάζει τις επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για την δημιουργία νέων ελεγχόμενων δομών μεταναστών.

Επίσης, διακόπτει οποιαδήποτε επαφή, συνάντηση ή συζήτηση με κυβερνητικούς παράγοντες, μέχρι να υπάρξει ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών.

Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία πως θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, -δικαστικό και μη- για την προσβολή της Πράξης. Εμμένει στις προηγούμενες αποφάσεις του για καμία νέα δομή φιλοξενίας και κλείσιμο των υπαρχουσών, στηρίζει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών, ενώ σκοπεύει να ενημερώσει για το θέμα τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ταξιάρχης Βέρρος, δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στα όρια του οποίου έγινε η επίταξη χώρου για το κέντρο που θα αντικαταστήσει τη Μόρια, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τη «λογική του μολυσμένου μέλους»:

«Κρατήστε τη μόλυνση εκεί που υπάρχει για να μην επεκταθεί ή στην ανάγκη κόψτε το κιόλας», είπε χαρακτηριστικά και διατύπωσε την εκτίμηση πως τα υπάρχοντα κέντρα δεν θα κλείσουν μετά την δημιουργία των νέων, καθώς οι αριθμοί «δεν βγαίνουν».

Υπενθυμίζεται πως σε συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου αποφάσισε μεταξύ άλλων προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επίταξης, λαϊκή συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης στο Μανταμάδο, δημιουργία Επιτροπής Αγώνα καθώς και σύσταση ομάδων περιφρούρησης στην επίμαχη περιοχή που επιτάσσεται με την κυβερνητική απόφαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21