search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:09
MENU CLOSE

Άρση βαρών: Ολυμπιονίκης βρέθηκε να έχει κάνει χρήση αναβολικών

11.02.2020 15:47
Άρση βαρών: Ολυμπιονίκης βρέθηκε να έχει κάνει χρήση αναβολικών - Media

 

Χρήση αναβολικών ουσιών αποκαλύφθηκε ότι έκανε Ολυμπιονίκης που βρισκόταν σε προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών που δημοσίευσε το ethnos.gr , ο Γιώργος Μαρκούλας βρέθηκε θετικός σε χρήση του μεταβολίτη Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS).

Η IWF σε ανακοίνωση της αναφέρει πως το δείγμα του κ. Γεώργιου Μαρκούλα (GRE) περιείχε ανεπιθύμητη αναλυτική εύρεσ Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παραβίασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παραβίαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει».

Ο 38χρονος σήμερα Γιώργος Μαρκούλας ήταν Ολυμπιονίκης το 2004 και στο μεταξύ είχε ανακάμψει με πολλές και σημαντικές επιτυχίες ενώ είχε μεγάλο όνειρο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην κατηγορία των 96 κιλών.

Η είδηση έρχεται να επιβαρύνει περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στην άλλοτε κραταιά «ντριμ τιμ» των δυνατών η οποία λόγω οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων έχει περιέλθει στο χειρότερο αγωνιστικό επίπεδο που υπήρξε ποτέ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:07