search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:51
MENU CLOSE

Εξιτήριο πήρε Κινέζα φοιτήτρια που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό

11.02.2020 16:06
Εξιτήριο πήρε Κινέζα φοιτήτρια που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό - Media

 

Εξιτήριο πήρε μια Κινέζα φοιτήτρια του Βιομηχανικού Πανεπιστήμιου της πόλης Τιουμέν στη Ρωσία, η οποία στις 31 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την επικεφαλής της Διεύθυνσης υγείας της περιοχής Τιουμέν Ίνα Κουλικόβα.

«Όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι όλα είναι καλά. Σήμερα της δώσαμε εξιτήριο», δήλωσε η επικεφαλής της αρχής προστασίας του καταναλωτή Γκαλίνα Σαρουχό, τονίζοντας ότι η Κινέζα φοιτήτρια «δεν συνιστά κίνδυνο για τους άλλους».

Εκτός από την φοιτήτρια η οποία είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, νοσηλεύθηκαν άλλοι τέσσερις Κινέζοι φοιτητές οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της. «Οι φοιτητές που έφθασαν μαζί της αεροπορικώς, μόλις ολοκληρωθεί η παραμονή τους στην καραντίνα θα πάρουν εξιτήριο, καθώς όλες οι εξετάσεις που έκαναν είναι αρνητικές ως προς τον κοροναϊό», συμπλήρωσε η Κουλικόβα.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η φοιτήτρια αντιμετωπίσθηκε ως ασθενής προσβληθείσα από οξεία αναπνευστική ιογενή λοίμωξη, καθώς η ασθένεια εξελίσσονταν με ελαφριά κλινική μορφή.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι οι εξετάσεις που έγιναν σε πολίτες που είχαν απομακρυνθεί από την Κίνα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Τιουμέν είναι αρνητικές.

Σημειώνεται ότι στις 5 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκαν από την Κίνα 144 Ρώσοι πολίτες με δύο στρατιωτικά αεροσκάφη. Όλοι θα παραμείνουν επί 14 μέρες σε θεραπευτική μονάδα που βρίσκεται μέσα στο δάσος και σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την πόλη Τιουμέν.

Η Γκαλίνα Σαρουχό τόνισε ότι αναλύσεις θα γίνουν και την 10η και 12η ημέρα της παραμονής τους και σε περίπτωση που είναι αρνητικές, οι ασθενείς θα λάβουν εξιτήριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:50