search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Metropolitan College: Με ηγετικό ρόλο στην ιδιωτική εκπαίδευση – Ζητά ελέγχους και εφαρμογή κανόνων

13.02.2019 11:45
Metropolitan College: Με ηγετικό ρόλο στην ιδιωτική εκπαίδευση - Ζητά ελέγχους και εφαρμογή κανόνων - Media

 

Να συμπεριλαμβάνονται και τα ιδιωτικά κολλέγια στους ελέγχους που θα διενεργούνται από την καινούργια δημόσια αρχή ελέγχου των δημόσιων Πανεπιστημίων έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο ίδρυσης και λειτουργίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ζητά μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Metropolitan College Κωνσταντίνος Ροδόπουλος.

Όπως αναφέρει, αυτή τη στιγμή στη χώρα μας υπάρχουν ιδιωτικά κολλέγια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν κάνει πολύ σοβαρές επενδύσεις και τα οποία δέχονται συχνούς αυστηρότατους ελέγχους από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του εξωτερικού πολλές φορές και δύο φορές το χρόνο, όπως συμβαίνει στο Metropolitan College.

Εργαστήριο επιστημών Υγείας

Επενδύσεις παρά την κρίση

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το Metropolitan College έχει επενδύσει την τελευταία δεκαετία της κρίσης ποσό της τάξης άνω των 50 εκατ. ευρώ, σε εγκαταστάσεις, υλικοτεχνικές υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ.

Μία από τις πιο πρόσφατες σημαντικές επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ήταν η ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας Πειραιά, η οποία έχει στόχο την εκπαίδευση μηχανικών, καπετάνιων και φοιτητών ναυτιλιακών σπουδών.

«Να μπουν σκληροί όροι στη λειτουργία των κολλεγίων. Αυτό είναι το «φάρμακο» για να δεχτεί η κοινωνία ότι υπάρχουν 4-5 σοβαρά κολλέγια στην Ελλάδα που αντιπροσωπεύουν πάνω από 70-75% των φοιτητών σε αυτά» ανέφερε ο κ. Ροδόπουλος.

 

Προσομοιωτής γέφυρας στη Ναυτική Ακαδημία Πειραιά

Πρωτιά στον αριθμό πτυχιούχων από Βρετανικά Πανεπιστήμια

Ο κ. Ροδόπουλος ανέφερε ότι η νέα αρχή θα πρέπει να ελέγχει αν το κάθε κολλέγιο διαθέτει το κατάλληλο επίπεδο σε ακαδημαϊκό περιβάλλον, διδακτικό προσωπικό και την κατάλληλη διοίκηση για να λειτουργεί ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα το Metropolitan College, συνεργάζεται με 6 πανεπιστήμια του εξωτερικού, και διαθέτει 65 προγράμματα σπουδών, εκ των οποίων πάνω από 20 είναι μεταπτυχιακά, με πάνω από 6000 φοιτητές.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού Συμβουλίου το Metropolitan College, είναι το πρώτο Ίδρυμα στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά σε αριθμό πτυχιούχων από Βρετανικά Πανεπιστήμια εκτός Βρετανίας.

Όλοι οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους εκτός από το πτυχίο τους λαμβάνουν και πιστοποιητικό αναγνώρισης του Βρετανικού οργανισμού NARIC (National Recognition Information Centre), φορέα αντίστοιχου με τον ελληνικό ΔΟΑΤΑΠ.

Το NARIC είναι αρμόδιο για τον έλεγχο και την πιστοποίηση ότι οι τίτλοι σπουδών (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) που απονέμονται στους απόφοιτους των Ελληνικών κολλεγίων είναι απολύτως ισότιμοι ως προς τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά τους δικαιώματα στη Μ. Βρετανία με εκείνους που απονέμονται στους απόφοιτους του ιδίου Βρετανικού πανεπιστημίου, οι οποίοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στη Μ. Βρετανία.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη πιστοποίηση των «Ευρωπαϊκών Τίτλων Σπουδών» τα οποία απονέμονται στους αποφοίτους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, η οποία προέρχεται από έναν από τους πλέον ενεργούς φορείς πιστοποίησης σπουδών στην Ευρώπη.

 

Εικόνες από το υπερσύχρονο campus

Εργαστήριο διοίκησης επιχειρήσεων

Το «Taste Gallery» όπου ακολουθείται το πρότυπο σύστημα «Serve and Learn»

Βιβλιοθήκη

Τελετή αποφοίτησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18