search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συναγερμός για πιθανό κρούσμα στο Αττικόν – Εξετάσεις στον 33χρονο Κινέζο

11.02.2020 16:45
Κορωνοϊός: Συναγερμός για πιθανό κρούσμα στο Αττικόν - Εξετάσεις στον 33χρονο Κινέζο - Media

 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ένας άνδρας κινεζικής καταγωγής, που ταξίδεψε πρόσφατα από την Κίνα στη χώρα μας, εμφάνισε συμπτώματα που τον ανησύχησαν, όπως αναφέρει το iefimerida.

Στα Επείγοντα του νοσοκομείου σήμανε συναγερμός και αμέσως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, θα ληφθεί δείγμα, για να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο 33χρονος ήρθε στην Ελλάδα από την Κίνα πριν από δέκα μέρες. Δεν έμενε, όπως είπε στους γιατρούς, στη Γουχάν αλλά σε άλλη πόλη, η οποία, επίσης, έχει χτυπηθεί από τον φονικό ιό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος θα μπει σε απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα από το δείγμα (ή θα το βγάλει το Ινστιτούτο Παστέρ ή το Πανεπιστήμιο Αθηνών). Μόλις του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, θα τεθεί σε καραντίνα μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν φέρει τον ιό.Ο  άνδρας μεταφέρθηκε  από ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο και τους διασώστες με τις ειδικές στολές για τον κορωνοϊό στο «Ατιικόν».

Στο νοσοκομείο υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που μπορούν να διαχειριστούν περιπτώσεις επιδημιών, ενώ το νοσοκομείο ανήκει στα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Από νωρίς το βράδυ, το «Αττικό» τέθηκε σε συναγερμό, με το προσωπικό να εφοδιάζεται με ειδικές μάσκες προφύλαξης από τον ιό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:25