search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Απίστευτο: Καλόγριες έφτιαξαν «κουτί εγκατάλειψης βρεφών» (Photo)

11.02.2020 17:31
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για εμπόριο βρεφών - 57χρονος εξέδιδε δύο αδελφές και πούλαγε τα μωρά τους - Media
 
Μοναχές στον Ισημερινό εγκατέστησαν και λειτουργούν το πρώτο κουτί εναπόθεσης βρεφών στη χώρα.
 
Το καταφύγιο «Χαρούμενη Κοιλάδα» προχώρησε σε αυτή την κίνηση θέλοντας να δώσει μία εναλλακτική με πλήρη ανωνυμία στις γυναίκες που για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν ή δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα μωρά τους. Αν μετά από τρεις μήνες η μητέρα δεν γυρίσει να πάρει το βρέφος, τότε αυτό θα δοθεί για υιοθεσία.
«Τα περισσότερα μωρά έρχονται εδώ με εντολή δικαστή ή του δημοτικού συμβουλίου, και έρχονται λόγω κακοποίησης, αμέλειας, εγκατάλειψης ή σεξουαλικής κακοποίησης» λέει η Έβα Πιλάρσκα, διευθύντρια του καταφυγίου Valle Feliz. Οι μοναχές θέλουν να μειώσουν με αυτόν τον τρόπο την εγκατάλειψη βρεφών σε κούτες ή άδεια σπίτια.
 
Από τη στιγμή που η μητέρα βάλει το βρέφος μέσα στο κουτί, αυτό κλειδώνει και δεν μπορεί να ανοίξει απέξω ενώ ένας συναγερμός χτυπάει μέσα στο καταφύγιο προκειμένου να ειδοποιηθούν οι μοναχές για να παραλάβουν το μωρό.
 
Πηγή: Euronews
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:55