search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο «θεριστής του θανάτου» – Ο τρομακτικός πρόγονος του τυραννόσαυρου (Photo)

11.02.2020 18:10
Αυτός είναι ο «θεριστής του θανάτου» - Ο τρομακτικός πρόγονος του τυραννόσαυρου (Photo) - Media
 
Αν η ιδέα του τυρρανόσαυρου σας προκαλεί ανατριχίλα, τότε η αποκάλυψη ότι υπήρχε πρόγονός του ακόμα χειρότερος από το τερατώδες αυτό ζώο μάλλον θα δας φέρει εφιάλτες.
 
Κι όμως, επιστήμονες στον Καναδά αποκάλυψαν ένα θηριόποδο, πρόγονο του τυρρανόσαυρου, το οποίο πραγματικά προκαλεί τρόμο, τόσο που οι ίδιοι οι επιστήμονες του έδωσαν όνομα που δεν κρύβει τη φύση του.
Ο «Θεριστής του Θανάτου» ή απλώς «Θάνατος» (Thanatos, το επιστημονικό όνομα του οποίου είναι Thanatotheristes degrootorum) είχε μήκος οκτώ μέτρων και ήταν ο τρόμος των κοιλάδων της βόρειας Αμερικής πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια.
 
Ο «Θεριστής του Θανάτου» έκανε τον τυρρανόσαυρο να μοιάζει με… κατοικίδιο, καθώς με το τεράστιο μέγεθός του και τα μακριά σαγόνια του αποτελούσε τον απόλυτο τρόμο σχεδόν 15 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί ο T. rex.
O εφιαλτικός αυτός δεινόσαυρος εντοπίστηκε από έναν διδακτορικό φοιτητή στο Κάλγκαρι του Καναδά και οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο «Θάνατος» ήταν το μοναδικό κορυφαίο αρπακτικό της εποχής του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52