01/06/2020 13:09:35
12.6.2012

Αναθεώρηση του ελληνικού μνημονίου ζητούν 12 ευρωβουλευτές

Αναθεώρηση του ελληνικού μνημονίου ζητούν 12 ευρωβουλευτές - Media

Να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στο πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας ζητούν με κείμενό τους 12 σοσιαλιστές ευρωβουλευτές από τους πιστωτές της χώρας μας.

«Η αναθεώρηση του μνημονίου μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού. Θα πρέπει κυρίως να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να απαλύνουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος για το 2013 και το 2014», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι 12 ευρωβουλευτές στο κείμενό τους.

«Κατά τη γνώμη μου υποτιμούμε τον κίνδυνο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ας εξετάσουμε μια αλλαγή του πρωτοκόλλου της συμφωνίας. Δεν είναι δίκαιο να διακρίνουμε μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανία», δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος έχει συνυπογράψει το κείμενο.

Το κείμενο έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 12 σοσιαλιστές ευρωβουλευτές αλλά «ο κατάλογος σίγουρα θα μακρύνει», σημείωσε ο Πιτέλα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.