search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:40
MENU CLOSE

Άνω των 4 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο της Tράπεζας Πειραιώς – Στο 5,5% το επιτόκιο

12.02.2020 14:16
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την Τράπεζα Πειραιώς - Όλα τα σενάρια - Media

 

Με προσφορές άνω των 4 δισ. ευρώ, από περίπου 350 επενδυτές, στην πλειονότητά τους ηχηρά ονόματα στο διεθνή χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ασία, έκλεισε το μεσημέρι το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του ομολόγου Tier II της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικό θεωρείται το γεγονός ότι την έκδοση στήριξαν αποφασιστικά οι συντηρητικοί επενδυτές. Πάνω από 60% των προσφορών προήλθαν, ειδικότερα, από οίκους διαχείρισης κεφαλαίων και private banks, ενώ το ποσοστό των hedge funds ήταν της τάξεως του 20%. Κορυφαίοι οίκοι διαχείρισης χαρτοφυλακίου από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία ήταν ανάμεσα στους επενδυτές που προσέφεραν κεφάλαια.

Το τελικό επιτόκιο του ομολόγου, τύπου 10NC5, δηλαδή δεκαετές το οποίο δεν θα μπορεί να ανακληθεί πριν την πάροδο πενταετίας, διαμορφώθηκε στο 5,5%, αφού το τελικό guidance που δόθηκε ήταν στο 5,5% με 5,7%, ενώ ο αρχικός στόχος είχε κινηθεί κοντά στο 6%.

Με την έκδοση αυτή η τράπεζα αντλεί από την αγορά 500 εκατ. ευρώ, όπως αναμενόταν.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς πήρε τη σκυτάλη από την Alpha Bank, η οποία άντλησε την προηγούμενη εβδομάδα 500 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης τίτλου Tier ΙΙ, με επιτόκιο 4,25% και με προσφορές που έσπασαν το φράγμα των 5,5 δισ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:39