search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:55
MENU CLOSE

Νέα εποχή για την Aegean – Αυτά είναι τα τρία καινούργια Airbus A320neo (Photos | Video)

12.02.2020 16:05
Νέα εποχή για την Aegean - Αυτά είναι τα τρία καινούργια Airbus A320neo (Photos | Video) - Media

 

Τα τρία πρώτα από τα 46 νέα Αirbus της AEGEAN, A320neo παρουσίασε η εταιρεία, σε μια εντυπωσιακή τελετή, παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα.

Μία νέα εποχή ανάπτυξης ξεκίνησε για την AEGEAN, με ανανεωμένη εταιρική εικόνα και την παρουσίαση των πρώτων τριών νέων αεροσκαφών, με κινητήρες Pratt & Whitney. 

Το μήνυμα της επένδυσης της εταιρείας στις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας μετέφεραν εμφατικά ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος και ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπων της πολιτείας, της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και φορέων, συνεργατών, πελατών και εργαζομένων της εταιρείας.

Με την αρχική παραγγελία του 2018 να έχει ήδη επεκταθεί με δέσμευση για 12 πρόσθετα αεροσκάφη, η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει κατ’ ελάχιστο 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, έως το 2025, με δυνατότητα προσθήκης 12 επιπλέον αεροσκαφών (έως 58 αεροσκάφη). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 2,5-3 δισ. δολαρίων σε τιμές αγοράς (6-6,5 δισ. δολάρια σε τιμές καταλόγου). Με αφετηρία το 2020 και σε βάθος 6ετίας, η AEGEAN θα επενδύει 500 εκατ. δολάρια το χρόνο σε επέκταση και εκσυγχρονισμό του στόλου της. Έως τον Ιούλιο του 2020, η AEGEAN αναμένεται να παραλάβει συνολικά 6 νέα αεροσκάφη για να συμπληρώσουν ένα στόλο 65 αεροσκαφών, προσθέτοντας 1,5 εκατ. θέσεις (19 εκατ. θέσεις συνολικά στο έτος) και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς και 44 χώρες για το 2020.

Κάθε ένα νέο επιπλέον αεροσκάφος αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία, την απασχόληση και τον κλάδο του τουρισμού καθώς θα προσθέτει 100.000 νέες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, €80 εκατομμύρια ετήσια τουριστικά έσοδα, 70 άμεσες θέσεις εργασίας στην AEGEAN και την επίγεια εξυπηρέτηση, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία που μένει στη χώρα. 

«Είναι μια φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας, μια φωτεινή μέρα για την εθνική οικονομία, για τον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και σίγουρα για όλους τους εργαζόμενους της Aegean. Γιατί μία ελληνική εταιρεία προχωρά στη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών και σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα. Υποδεχόμαστε με καμάρι το πρώτο από τα 46 ολοκαίνουργια airbus της Aegean. Μια παραγγελία σε μέγεθος ανάλογες με εκείνες των διεθνών κολοσσών του κλάδου», είπε ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα.

«Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό τους και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Από την άποψη αυτή, η AEGEAN συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην καθοριστική και διαχρονική συμβολή της αερομεταφοράς στην ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και το αποτύπωμα που δημιουργεί στη χώρα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βασιλάκης επεσήμανε: «Θα συνεχίσουμε και στην τρίτη μας δεκαετία να επενδύουμε και να εργαζόμαστε για να αξίζουμε την εμπιστοσύνη των επιβατών μας, να λειτουργούμε υπεύθυνα, με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, να προσφέρουμε ευκαιρίες εξέλιξης στους εργαζομένους μας. Θα συνεχίσουμε να συμπράττουμε σε συλλογικές προσπάθειες για να επιτυγχάνουμε κοινούς στόχους. Με νέα εικόνα, που αποπνέει αξίες όπως η ελληνικότητα, η φιλοξενία, η αξιοπιστία φιλοδοξούμε ο νέος μας στόλος να λειτουργήσει ως όχημα της κληρονομιάς μας αλλά και ως ένα ακόμα σύμβολο, μιας νέας δυναμικής, μιας νέας δημιουργικής αφετηρίας και για τη χώρα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της εταιρείας στη συνεχή προσπάθεια για εξέλιξη. Ειδικότερα δήλωσε: «Το 2020, φέρνει για εμάς ένα νέο ξεκίνημα, με νέα δυναμική, νέες δυνατότητες, νέα εικόνα. Οι επόμενοι 24 μήνες θα είναι μήνες εξαιρετικά δημιουργικοί, σε ανάπτυξη υπηρεσιών και προγραμμάτων. Για εμάς στην AEGEAN, τα νέα αεροσκάφη είναι πρωτίστως μια πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας με δημιουργικότητα και συστηματική δουλειά να δημιουργήσουν για τους επιβάτες μας μια ακόμη καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία».

Τα νέα αεροσκάφη θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους εντός του Φεβρουαρίου, με το πρώτο αεροσκάφος να εκτελεί το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα- Μόναχο την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση της νέας εποχής AEGEAN:

Η επένδυση

  • $6-6,5 δισ. σε τιμές καταλόγου
  • $2,5-3 δισ. σε τιμές αγοράς
  • 46 (+12 option) Airbus A320/321neo

Το αποτύπωμα στην οικονομία, την απασχόληση και το περιβάλλον από κάθε 1 νέο επιπλέον αεροσκάφος:

  • +100.000 νέοι εισερχόμενοι τουρίστες από το εξωτερικό
  • +€80 εκατ. άμεσα τουριστικά έσοδα, χωρίς πολλαπλασιαστές, για το ελληνικό Κράτος
  • +70 νέες επιπλέον άμεσες θέσεις εργασίας στην AEGEAN και την Επίγεια εξυπηρέτηση
  • 19-23% χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 ανά θέση σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς Airbus
  • 50% CO2 χαμηλότερο αποτύπωμα ανά θέση από τα πρώτα και τότε νέα αεροσκάφη της εταιρείας το 1999
  • + 2 επιπλέον ώρες πτήσης που αντιστοιχούν σε 600 έως και 1.500 χλμ. ανά τύπο αεροσκάφους

Τα χαρακτηριστικά των νέων αεροσκαφών

Κινητήρας: Τα νέα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney και συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη, ενώ περιορίζουν ιδιαιτέρως το αποτύπωμα θορύβου.

Εμβέλεια πτήσεων: Η μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και βάρους ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και αυξάνει την εμβέλεια πτήσης, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς.

Καμπίνα: Με βελτιωμένο διαθέσιμο χώρο ανά επιβάτη, τα νέα αεροσκάφη συνδυάζουν εργονομία επιπλέον άνεση και σύγχρονη αισθητική. Τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα, επίσης, με επαναχρησιμοποιούμενα ή πλήρως ανακυκλωμένα υλικά εξυπηρέτησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10