search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:38
MENU CLOSE

Βαλεντίν: Ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα κι ενός φίλου του

12.02.2020 17:17
Βαλεντίν: Ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα κι ενός φίλου του - Media

 

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού με τον έναν από τους 7 συλληφθέντες και για τρία ακόμη πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πατέρα της 7χρονης Βαλεντιν.

Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού, η οποία του ζήτησε να πάει το παιδί στη Γαλλία και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος ομολόγησε ότι συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό φίλη φίλης του. Φέρεται να κατέθεσε ότι το παιδί έφτασε στη Λιόν χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν. Το κοριτσάκι φαινόταν ευδιάθετο και δίπλα του στεκόταν μια γυναίκα. Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα έχει αναφέρει μέχρι τώρα κρίνονται σε κάποιες περιπτώσεις αντιφατικά.

Ο ίδιος με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δε γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει. Φέρεται να είπε πως «το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. 

«Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21 /12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα μας» είπε συνομιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής. Και οι επτά παραπεμφθηκαν στον 12ο τακτικό ανακριτή, απο τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τετάρτης, μια γυναίκα, επικοινώνησε μέσω δικηγόρου με το Γάλλο σύνδεσμο στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν.

Μάλιστα, είπε ότι βρίσκεται στη Γαλλία και ότι ήταν αυτή που έστειλε το συγγενικό της πρόσωπο για να παραλάβει το παιδί και να το μεταφέρει στη Γαλλία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:38