search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:21
MENU CLOSE

Τσίπρας: Τα νησιά μας πνίγονται, οι νησιώτες αφήνονται στην τύχη τους και οι μετανάστες στοιβάζονται

12.02.2020 21:47
Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με εκπροσώπους φορέων και ανθρώπους του πολιτισμού - «Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης» - Media

 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση διαλόγου με τους πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης κατέρρευσαν σε όλους τους τομείς, οι προσδοκίες του κόσμου διαψεύστηκαν και ότι επιδίδεται σε επικοινωνιακή πολιτική με ελάχιστη ουσία.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως 7 μήνες μετά τις εκλογές όλα όσα υποστήριξε προεκλογικά επιβεβαιώνονται. “Είπαμε πως θα έχουμε μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο αν εκλεγεί η Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είπαμε πως θα μαζευτούν σύννεφα δεν θα γίνουν καλύτερες οι μέρες και πιο γαλανός ο ουρανός».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ανησυχία των πολιτών σχετικά με τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής .”Έχουν λόγους ουσιαστικούς να ανησυχούν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως κομμάτων με τους παιδαριώδεις χειρισμούς στα εθνικά θέματα και στο κρίσιμο θέμα της προσφυγικής κρίσης το οποίο υποσχέθηκαν προεκλογικά θα το λύσουν γιατί τάχα μου ,δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ήταν 5000 στην Μόρια και τώρα είναι 25.000. Τα νησιά μας πνίγονται , οι νησιώτες αφήνονται στην τύχη τους και οι μετανάστες στοιβάζονται.”

Για την Οικονομία είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρίσκεται σε ράγες, παρά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάταξη της Οικονομίας από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας και συνέχισε:

Πέραν από τους δείκτες υπάρχει και αυτό που ονομάζουμε πραγματική οικονομία, κοινωνικό κράτος, κοινωνική προστασία και εκεί δεν υπάρχει ευημερία. Καταργούνται τα εργασιακά δικαιώματα ή περιορίζονται ασφυκτικά”. Μάλιστα αναφέρθηκε στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης , να περάσει άρον – άρον , με τροπολογίες όλα όσα ζητούσε ο ΣΕΒ και εμείς είχαμε αρνηθεί και μας τα ζητούσε μέσω ΣΕΒ και η τρόικα και εμείς αρνούμασταν γιατί πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη δίχως εργασιακή νομιμότητα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ανάπτυξη εάν δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Βγαίνουμε αληθινοί, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε:

Η ανεργία από το 29% μειώθηκε στο 17% επί δικής μας διακυβέρνησης και θα μειώνεται, αυτό είναι η μια πλευρά του νομίσματος, η άλλη είναι εάν υπάρχουν θέσεις ουσιαστικής απασχόλησης, σταθερής και εργασιακά δικαιώματα.

Τον προηγούμενο Δεκέμβρη είδαμε αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, είδαμε ομαδικές απολύσεις στις τράπεζες που είχαν να γίνουν από την μεταπολίτευση αλλά και σε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, διότι επέστρεψε η λογική της αύξησης των κερδών, σε βάρος των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι πολίτες για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, δεν είδαν κοινωνικό μέρισμα και υπενθύμισε, πως ως αντιπολίτευση η Ν.Δ, έκανε λόγο για ” ψίχουλα , πολιτική επιδομάτων” και επισήμανε πως 800 χιλιάδες συμπολίτες μας δεν είχαν την δυνατότητα να περάσουν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια.

Ταυτόχρονα αυτή η πολιτική, συνέχισε, είχε αρνητικό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Αναφερόμενος στην “φημολογούμενη στα ΜΜΕ αύξηση των συντάξεων” είπε πώς είναι δυνατόν αυτό να γίνει όταν στον προϋπολογισμό που ψήφισε η κυβέρνηση για το 2020 η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη δεν είναι αυξημένη αλλά μικρότερη κατά 200 εκατ. από εκείνη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

“Η αλήθεια όσο και αν την κρύβεις κάποια στιγμή εκδικείται. Όπως θα εκδικηθεί και με τις ψεύτικες προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει για το νέο ασφαλιστικό για τις εισφορές. Με το νέο σύστημα για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών οι εισφορές θα είναι κατά 20% μεγαλύτερες . Σήμερα οι προσδοκίες που δημιούργησαν προεκλογικά διαπιστώνουμε ότι αυτές διαψεύδονται”.

¨Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην προεκλογική εξαγγελία της Ν.Δ, ότι 2 εβδομάδες μετά τις εκλογές θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό, είπε πως πέρασαν 7,5 μήνες και κάτι τέτοιο δεν συνέβη,

“Ο κίνδυνος είναι να μπουν μπουλντόζες στην 1η κατοικία. Ο κίνδυνος είναι ότι ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης δεν θα βάλει μπουλντόζες στο Ελληνικό αλλά όπως μας εξήγησε και μας απείλησε διότι μας είπε καθαρά να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας , από 1η Μαΐου τέλος στην προστασία της 1ης κατοικίας. Κινδυνεύει να μπει η μπουλντόζα στην 1η κατοικία των πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ήρθε στην Βουλή το περιβόητο σχέδιο “Ηρακλής” είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την απομείωση των κόκκινων δανείων που κατέχουν οι συστημικές Τράπεζες. Ίσως είναι η πρώτη φορά που ο Ηρακλής είναι με το μέρος της Λερναίας Ύδρας και όχι απέναντι.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την απόλυτη άρση της προστασίας της 1ης κατοικίας από την 1η του Μάη.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα καλέσουμε όλα τα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού πρόταση Νόμου .

Επίσης συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουμε να υλοποιείται η αύξηση του κατωτάτου μισθού στο διπλάσιο της ανάπτυξης όπως είπαν όταν εμείς τον αυξήσαμε στα 650 ευρώ και καταργήσαμε τον ρατσιστικό για τους νέους υποκατώτατο και το κάναμε με νόμο.

” Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Σταϊκούρας είπε την αλήθεια της σκέψης τους. Είπε πως για την αδυναμία αύξησης του κατώτατου μισθού φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον αύξησε τόσο πολύ πέρσι ώστε έκανε όση αύξηση είναι να γίνει για τα επόμενα 3 χρόνια.

Έχουμε μνημονικές επιλογές χωρίς Μνημόνια υπογράμμισε ο κ Τσίπρας για να ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Σταϊκούρα για την δήλωση “το μάρμαρο της κρίσης το πλήρωσαν οι Τράπεζες”.

Αναφερόμενος στον Τομέα της Υγείας τόνισε ότι σήμερα, γίνεται στοχευμένη επιχείρηση κατάλυσης της Δημόσιας Υγείας , σε αντίθεση με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ όταν τα προηγούμενα 4 χρόνια με λίγα μέσα και κόπο κατάφερε να μην μείνει κανένας πολίτης χωρίς ουσιαστική περίθαλψη υπό την πίεση μάλιστα των δανειστών.

Η Υγεία άλλαξε ραγδαία σε λίγους μήνες γιατί είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Τώρα, συνέχισε, έχουμε εικόνα προβλημάτων στην Υγεία, πρωτοφανή έλλειψη φαρμάκων, αναβολές χειρουργείων και πρόσθεσε:

Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι τα γραφεία των Διοικητών για να τοποθετήσει εκεί, αποτυχημένους κομματάρχες και πολιτευτές της Ν.Δ ή υπερήλικες πολιτευτές που αντάλλαξαν την ψήφο τους με τον διορισμό τους στην θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουν καταφέρει με την επικοινωνιακή πολιτική να φέρουν το προσφυγικό σε τέλμα και ταυτόχρονα να δυσαρεστήσουν τους πάντες και τόνισε πως “χωρίς σχέδιο και διαβούλευση με τους πολίτες, δεν αντιμετωπίζεται η προσφυγική κρίση.”

Στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία φωνής, πυγμής και στόχου.

“Απέναντι στον Ερντογάν τα λιοντάρια γίνονται όρνιθες. Ας ελπίσουμε αυτές οι όρνιθες να μην δημιουργήσουν προβλήματα σημαντικά σε ότι άφορα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Κάλεσε όλους όχι άπλα να υποστηρίζουν άλλα να ενταχθούν στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:20