search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:43
MENU CLOSE

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Γιατί η ΕΛΑΣ καταφεύγει στην εξέταση DNA όλων των «πρωταγωνιστών»

13.02.2020 06:09
Εξαφάνιση Βαλεντίν: Γιατί η ΕΛΑΣ καταφεύγει στην εξέταση DNA όλων των «πρωταγωνιστών» - Media

 

Περισσότερα ερωτήματα δημιουργήθηκαν παρά λύθηκαν μετά τον εντοπισμό της 7χρονης Βαλεντίν στη Γαλλία. Μάλιστα, οι Αρχές σε Ελλάδα και Γαλλία πρόκειται να καταφύγουν σε εξέταση DNA των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συγγένειας με την κοπέλα από το Κονγκό.

Τα όσα υποστηρίζει ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν βρίθουν αντιφάσεων, ενώ το πιθανότερο είναι πως δεν θα του επιτραπεί να ταξιδέψει στη Γαλλία για να συναντήσει τη μικρή. Αυτό καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα κληθεί να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήματα, όπως:

Α) γιατί επί σχεδόν δύο μήνες έλεγε ψέματα ότι το κορίτσι είχε εξαφανιστεί, αφήνοντας υπόνοιες ακόμη και για αρπαγή της;

Β) με τι ταξιδιωτικά έγγραφα πήγε και γύρισε από το Γαλλία, τον Μάρτιο του 2019 όπου και -όπως υποστήριξε- συνάντησε τη μητέρα της Βαλεντίν;

Γ) ποια είναι η γυναίκα και τι συγγένεια έχουν -αν έχουν- με την οποία η 7χρονη ταξίδεψε στο Παρίσι;

Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Για σχεδόν πέντε ώρες ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν κατέθετε ανωμοτί (σ.σ. με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αδικήματος) στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μέχρι να «σπάσει» και να ομολογήσει την αλήθεια. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτός από τα «κενά» που διαπίστωναν στα λεγόμενα του, είχαν και μία σειρά από στοιχεία που τον «έκαψαν».

Για παράδειγμα δεν μπορούσε να εξηγήσει την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μία μέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής και ξανά μετά από τρεις μέρες. Επίσης, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ότι στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως οι γαλλικές Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο η πρώην σύντροφος του πατέρα της Βαλεντίν να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία.

Πηγή ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:43