search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:38
MENU CLOSE

Σκληρή επιστολή Γιαννακοπούλου στη Γεννηματά: Τι είναι όλη αυτή η φημολογία για μορατόριουμ με τον ΣΥΡΙΖΑ; 

13.02.2020 10:42
Σκληρή επιστολή Γιαννακοπούλου στη Γεννηματά: Τι είναι όλη αυτή η φημολογία για μορατόριουμ με τον ΣΥΡΙΖΑ;  - Media

 

Μία σκληρή επιστολή προς την Φώφη Γεννηματά, τον Γραμματέα και τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και Δημήτρη Μάντζο αντίστοιχα, καθώς και στους βουλευτές του κόμματος, απέστειλε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην επιστολή της, η Νάντια Γιαννακοπούλου εκφράζει τον προβληματισμό της και τις ενστάσεις τις για την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ζητά αυτονόητα μέτρα που να διασφαλίζουν την ολοκληρωμένη συζήτηση και επεξεργασία των θέσεων του κόμματος για τα θέματα που αντιμετωπίζει στην Βουλή, καθώς και την άμεση πραγματοποίηση τριών συνεδριάσεων, όπου θα συζητηθούν: Οι θέσεις του κόμματος για το Ασφαλιστικό, το πρόβλημα του Μεταναστευτικού- Προσφυγικού και το ζήτημα των Ελληνοτουρκικών σχέσων.

Η βουλευτής μιλάει και για την έντονη φημολογία της συνεργασίας ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ. «Ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει επίσης να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η φημολογία για μορατόριουμ με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στην Βουλή και όχι μόνο που δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος, ούτε αποφάσεων Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΙΝΑΛ».

«Η όλη συζήτηση αυτή δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις», επισημαίνει η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου 

Συντρόφισσα Πρόεδρε,

Αγαπητοί σύντροφοι,

Επιθυμώ με αυτή την επιστολή να εκφράσω τον προβληματισμό μου και τις ενστάσεις μου για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Στη σύσκεψη του Κοινοβουλευτικού Τομέα που έγινε σήμερα προσπάθησα να εκφράσω κάποιες σκέψεις. Ωστόσο, θα ήθελα να διατυπώσω και εγγράφως τις ενστάσεις μου και να ζητήσω λογικά και αυτονόητα μέτρα που να διασφαλίζουν την ολοκληρωμένη συζήτηση και επεξεργασία των θέσεών μας για τα θέματα που αντιμετωπίζουμε στην Βουλή.

Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει εξασφαλιστεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καταστάσεις έλλειψης συντονισμού, αδυναμίας να υπερασπιστούμε αποφάσεις στις οποίες δεν έχουμε διαδραματίσει κανένα ρόλο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την τοποθέτησή μας και την αρνητική ψήφο μας στα μέτρα για τις ΜΚΟ. Πρόκειται, για εμένα τουλάχιστον, για μια ακατανόητη πολιτική στάση μετά από χρόνια που καταγγέλλουμε την πλήρη αδιαφάνεια και το πάρτι εκατομμυρίων γύρω από πολλές ΜΚΟ. Το σημείωμα με την επιχειρηματολογία μας από τον σ. Καμίνη, δεν ήταν στοιχειωδώς πειστικό και ακόμα και σήμερα υπάρχει μια ασάφεια ποιοι και γιατί έλαβαν αυτή την απόφαση.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι να ενημερωνόμαστε έγκαιρα. Το ουσιαστικό θέμα είναι η Κ.Ο να συζητάει, να ενημερώνεται αναλυτικά για όλες τις πλευρές του κάθε θέματος και βεβαίως να συναποφασίζει για τη στάση που θα τηρήσει. Κάτι τέτοιο πολλές φορές δεν συμβαίνει και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται. Οι βουλευτές μας δεν μπορεί να είναι θεατές και απλά να είναι αναγκασμένοι να υπερασπιστούν απόψεις που συχνά διαμορφώνονται πριν από αυτούς και χωρίς αυτούς.

Θεωρώντας ότι αναφέρω αυτονόητα πράγματα για την λειτουργία μας ζητάω την αποκατάσταση της λειτουργίας της Κ.Ο ως Πολιτικού Οργάνου που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των φίλων και ψηφοφόρων μας, αλλά και των αρχών ενός δημοκρατικού κόμματος όπως είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Ταυτόχρονα και με δεδομένα τα βασικά προβλήματα που σφραγίζουν την πολιτική επικαιρότητα και την πορεία της χώρας, ζητάω να προγραμματιστούν άμεσα τρεις κατ΄αρχάς συνεδριάσεις όπου θα συζητηθούν :

– Οι θέσεις μας για το Ασφαλιστικό. Στην συζήτηση αυτή θα πρέπει να κληθούν τεχνοκράτες του χώρου, έμπειρα στελέχη που γνωρίζουν σε βάθος το θέμα ώστε να φωτιστούν όλες οι πλευρές και να μπορούμε να αποφασίσουμε με γνώση και συλλογική ευθύνη.

– Το πρόβλημα του Μεταναστευτικού- Προσφυγικού και τις δικές μας θέσεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του μείζονος θέματος.

– Το πρόβλημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, τα ζητήματα που συνδέονται με την ένταση στην ευρύτερη περιοχή, τους κινδύνους που υπάρχουν και την συνολική πρότασή μας και με χαρά έλαβα προ ολίγου ειδοποίηση ότι θα συζητηθεί αύριο στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

Είναι αυτονόητο, ότι στη συνέχεια θα πρέπει να καθορίζεται η ατζέντα των θεμάτων για το επόμενο διάστημα και υπάρχουν πολλά που πρέπει να μας απασχολήσουν.

Ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει επίσης να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η φημολογία για «μορατόριουμ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στην Βουλή, και όχι μόνο, που δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος, ούτε αποφάσεων Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του Κινήματος Αλλαγής. Η όλη αυτή συζήτηση δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις.

Θεώρησα χρέος μου να απευθυνθώ προς εσάς εγγράφως ώστε να σας αναφέρω τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μου. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική και πιστεύω ότι μιλάω για αυτονόητα και λογικά πράγματα. Στο χέρι μας είναι να λειτουργήσουμε όπως αρμόζει σε ένα συλλογικό, πολιτικό, κοινοβουλευτικό όργανο με δημοκρατικές διαδικασίες.

Με εκτίμηση,

Νάντια Γιαννακοπούλου

Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:38