search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23
MENU CLOSE

Η Βουλή της Συρίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

13.02.2020 13:48
Η Βουλή της Συρίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων - Media

 

Η Βουλή της Συρίας αναγνώρισε ομόφωνα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη.

Η Βουλή της χώρας υιοθέτησε ομόφωνα ένα ψήφισμα που καταδίκασε και αναγνώρισε το έγκλημα της γενοκτονίας που διαπράχθηκε εναντίον των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

Η απόφαση της συριακής Βουλής έρχεται τη στιγμή που η ένταση με την Τουρκία έχει αυξηθεί κι ενώ τουρκικά και συριακά στρατεύματα έχουν ανταλλάξει πυρά στην επαρχία Ιντλίμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εξτρεμιστών.

Υπενθυμίζεται ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είχε αποτελέσει πρόσφατα νέο σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ τον Οκτώβριο ανάλογο ψήφισμα είχε εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αγνόησε την κίνηση αυτή.

Από την πλευρά της, η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών.

Τούρκος βουλευτής έφτασε μάλιστα να προειδοποιήσει ότι η τουρκική Βουλή θα μπορούσε να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ινδιάνων της Αμερικής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:22