25/11/2020 12:14:27

Ρόδος: Κατηγορούμενη για αδίκημα που διέπραξε 12 χρόνια μετά τον θάνατό της

Ρόδος: Κατηγορούμενη για αδίκημα που διέπραξε 12 χρόνια μετά τον θάνατό της - Media

 

Αθώος κρίθηκε την Τετάρτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 70χρονος που μαζί με την πεθαμένη μητέρα του, είχαν καταδικαστεί για αυθαίρετη δόμηση.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, η υπόθεση παραπέμφθηκε για δεύτερη φορά στη δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια ο 70χρονος να αθωωθεί, όπως και έγινε, για μια πράξη για την οποία αφενός δεν τέλεσε και αφετέρου δεν θα μπορούσε να την κάνει ούτε η μητέρα του.

 Η δεύτερη εκ των κατηγορουμένων την ημερομηνία κατά την οποία φέρεται να διέπραξε το αδίκημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, είχε ήδη πεθάνει 12 χρόνια πριν.

 Χθες το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μιχάλη Τεχνίτη, περί ακυρώσεως του κλητηρίου θεσπίσματος και του κατηγορητηρίου και απάλλαξε τον 70χρονο από την κατηγορία, κρίνοντάς τον αθώο.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου 2019 όταν ο 70χρονος έλαβε μία ειδοποίηση χρεών της ΑΑΔΕ (με ημερομηνία σύνταξης στις αρχές Οκτωβρίου 2019), στο σπίτι του στην πόλη της Ρόδου, όπου διαμένει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Όταν πήρε το χαρτί από το τμήμα εσόδων της Εφορίας στα χέρια του ο 70χρονος, με έκπληξη διαπίστωσε ότι όφειλε και έπρεπε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 10.580 ευρώ.

Ύστερα από σχετική αναζήτηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Ρόδου, τον πληροφόρησαν ότι επρόκειτο για την εναντίον του και εναντίον της μητέρας του καταδικαστική απόφαση με το ποσό της χρηματικής ποινής  5.000 ευρώ για τον καθένα από αυτούς και τα δικαστικά έξοδα.

 Άμεσα ο 70χρονος επικοινώνησε με το συνήγορό του κ. Μιχάλη Τεχνίτη, ο οποίος και ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιο λόγο όφειλαν τα χρήματα αυτά.

Πράγματι από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι μπορεί η μητέρα του 70χρονου να απεβίωσε το 2000 σε ηλικία 84 ετών, αλλά στις 12 Νοεμβρίου 2012, καταλείφθηκε μαζί με το γιο της, από αστυνομικούς σε μικρό νησί της Δωδεκανήσου, να προβαίνουν σε αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα να έχουν καλύψει και επιστρώσει με μπετόν λάκκο 20 τ.μ. με σκοπό τη δημιουργία περίφραξης μέσα στην ιδιόκτητη αναγειρόμενη οικοδομή χωρίς άδεια!

 Μάλιστα από τη δικογραφία προκύπτει ότι είχε γίνει και αυτοψία από την αστυνομία η οποία και είχε εντοπίσει τον 70χρονο και την πεθαμένη μητέρα του στις 10.30 το πρωί της 12ης Νοεμβρίου 2012  να κλείνουν τον επίμαχο λάκκο!

 Η υπόθεση εξετάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου την 1η Μαρτίου 2016 μετά από έκθεση προφορικής μήνυσης που είχε υποβάλει ο αστυνομικός που είχε κάνει την … αυτοψία! Το δικαστήριο παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε ο 70χρονος αλλά ούτε και η …μητέρα του ενώπιόν του, τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα.

Σημειώνεται πως ο 70χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς ουδέποτε έλαβε κλήση ώστε να γνωρίζει ότι δικάζεται!

 Μάλιστα από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι τόσο ο 70χρονος όσο και η πεθαμένη μητέρα του, είναι πρόσωπα αγνώστου διαμονής και οι κλήσεις τους επιδόθηκαν στο Δήμο Ρόδου προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία τοιχοκόλλησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.