search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Όταν ο Mickey Mouse δεν ήταν τόσο χαριτωμένος – «Ανατριχιαστικός» έλεγαν οι γονείς (Photos)

13.02.2020 19:49
Όταν ο Mickey Mouse δεν ήταν τόσο χαριτωμένος - «Ανατριχιαστικός» έλεγαν οι γονείς (Photos) - Media

 

Όταν γεννήθηκε ο Mickey Mouse δεν ήταν kai τόσο αγαπητός. Κάποιοι περιγράφουν ακόμη το βλέμμα του ως ανατριχιαστικό ή ενοχλητικό.

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια πριν η εμφάνιση του Mickey Mouse οριστικοποιηθεί. Αυτές οι ενδιαφέρουσες εικόνες που εμφανίζονται εδώ δείχνουν το βλέμμα του Mickey όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση.

Το 1923, ο Walt Disney και ο αδελφός του Roy ίδρυσαν ένα μικρό γραφείο για κινούμενα σχέδια στο Χόλιγουντ. Η Disney πραγματοποίησε μια συμφωνία με την Universal Pictures, δημιουργώντας μια σειρά αστείων γελοιογραφιών ζώων. Μια από τις δημιουργίες του, ο Oswald το Τυχερό Κουνέλι αποθεώθηκε. Η επιτυχία του Oswald ενθάρρυνε τον Disney να ζητήσει αύξηση, αλλά ο μεσάζοντας ισχυρίστηκε ότι ο Oswald ήταν δικός του. Ο Disney βρέθηκε χωρίς δουλειά.

Απογοητευμένος αλλά όχι πλήρως, ο Disney μαζί με τον φίλο του και τον animator Ub Iwerks, δημιούργησαν έναν νέο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, τον Mickey Mouse.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για το πώς ο Disney και ο Iwerks επέλεξαν το όνομα “Mickey” για το νέο χαρακτήρα τους. Μια από αυτές υποστηρίζει ότι οι άνδρες αρχικά επέλεξαν το όνομα Mortimer, αλλά η σύζυγος του Disney τον έπεισε να αλλάξει το όνομα σε Mickey. Μια άλλη εκδοχή λέει ότι οι άνδρες βασίστηκαν σε ένα ξύλινο παιχνίδι για τη δημιουργία του ποντικιού πάνω σε ένα ξύλινο παιχνίδι και είχε στο στήθος χαραγμένο το όνομα “Micky” μέσα σε έναν κόκκινο κύκλο.

Ο Mickey Mouse έκανε το ντεμπούτο του στο ασπρόμαυρο φιλμ Steamboat Willie. Η πρεμιέρα της ταινίας αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του animation όχι μόνο για τον χαρακτήρα, αλλά και για την εισαγωγή του ήχου. Η ταινία διήρκεσε μόλις επτά λεπτά και η πλοκή ήταν απλή.

Με τα χρόνια, η μορφή του Mickey Mouse πέρασε από αρκετές αλλαγές, όσο και η προσωπικότητά του. Στα πρώτα χρόνια του, ο επιθετικός και κακόφημος Μίκυ έμοιαζε περισσότερο με αρουραίος, με μακριά μυτερή μύτη, μαύρα μάτια, μικρό σώμα και μακριά ουρά. Οι γονείς εξέφρασαν την απογοήτευσή τους σχετικά με τις γελοιότητες του Mickey στα κινούμενα σχέδια και παραπονέθηκαν ότι ο Mickey δεν ήταν πρότυπο για τα παιδιά.

Ο Fred Moore, ένας animator της Disney, εντάχθηκε για να βελτιώσει τη φυσική εικόνα του Mickey και τον χαρακτήρα του. Η αλλαγή ήταν σταδιακή αλλά σημαντική. Τα μάτια του Mickey μεγάλωσαν, τα αυτιά του έγιναν στρογγυλά και πιο έντονα, η μύτη του έγινε πιο μικρή και ο σωματότυπός του έγινε πιο μικρή, πιο νεανική και παιδική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37