search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:35
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Απούσα η κυβέρνηση από τις κρίσιμες διεθνείς εξελίξεις

14.02.2020 11:06
Χαρίτσης: Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup - Media

 

«Η δήλωση του Αλ. Τσίπρα, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για απουσία πυγμής και στόχου στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αποτυπώνει την πραγματικότητα για τη στάση της  απέναντι στα ελληνοτουρκικά και τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο OpenTv. 

Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις της ΝΔ αναφορικά με το Μακεδονικό, προσθέτοντας πως «αντί να είναι έμπρακτα διεκδικητική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η κυβέρνηση παραμένει απούσα από τις κρίσιμες διεθνείς εξελίξεις».

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη συνέντευξη του κ. Χαρίτση, ο εκπρόσωπος του κόμματος στηλίτευσε «την απίστευτη δήλωση του υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη, στην ίδια εκπομπή, ότι “ήταν μάλλον θετική η απουσία της χώρας από την αποτυχημένη διάσκεψη του Βερολίνου”».

 «Την Κυριακή διεξάγεται διάσκεψη στο Μόναχο όπου θα συζητηθεί και το Λιβυκό και η Ελλάδα θα είναι για ακόμη μια φορά απούσα, σε μία περίοδο μάλιστα πρωτοφανούς όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε «στο δόγμα “νόμος και τάξη” και τα αυξανόμενα περιστατικά εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας», υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωνε ότι μέσα σε ένα μήνα θα καθαρίσει την εγκληματικότητα, «όμως τα πράγματα είναι χειρότερα από πριν». «Εμείς», τόνισε, «από την αρχή προειδοποιούσαμε ότι το ζήτημα της ασφάλειας δεν λύνεται με επικοινωνιακούς όρους».

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως «είναι σαφές ότι σε μια σειρά από ζητήματα, όπως η ασφάλεια, το προσφυγικό, το ασφαλιστικό η κυβέρνηση της ΝΔ συγκρούεται με την πραγματικότητα». «Δεν υπάρχουν ραβδάκια και μαγικές λύσεις, χρειάζεται δουλειά και σχέδιο, κάτι που απουσιάζει από τη σημερινή κυβέρνηση», είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:35