search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Πίτσα σε σχήμα καρδιάς

14.02.2020 11:27
Πίτσα σε σχήμα καρδιάς - Media

 

Υλικά για 2 πίτσες 30εκατοστών

1 και 1/3 κούπας (320ml) χλιαρό νερό (38-43ο C)

1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής

1 κουταλιά της σούπας (13gr) ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές της σούπας (30gr) ελαιόλαδο

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 ½ κούπες (440gr) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

+ λίγο επιπλέον για τα χέρια και το αλεύρωμα του πάγκου

Για τη γέμιση

½ κούπα σάλτσα ντομάτα

2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα

Οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε σε αλλαντικά, λαχανικά και τυριά.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε ελαφρά στο μπολ του μίξερ σας, το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήστε σκεπασμένο στην άκρη για 5 λεπτά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά, αφού έχετε προσαρμόσει στο μίξερ σας το εξάρτημα με τον γάντζο.

Αλευρώστε ελαφρά τον πάγκο σας και τα χέρια σας και ζυμώστε για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο μαλακή. Βυθίστε το δάκτυλό σας σε αυτή και αν επανέρχεται αργά, τότε είναι έτοιμη. Αν όχι, συνεχίστε λίγο ακόμα το ζύμωμα.

Λαδώστε ελαφρά το μπολ και βάλτε τη ζύμη μέσα για να φουσκώσει. Καλύψτε με μια μεμβράνη ή με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει για περίπου 60-90 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Όταν είναι έτοιμη, προθερμάνετε το φούρνο στους 240ο C και λαδώστε ελαφρά το ταψί του φούρνου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο καλαμποκάλευρο πασπαλισμένο στο ταψί, για να γίνει πιο τραγανή η βάση.

Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και αν θέλετε φυλάξτε την υπόλοιπη στην κατάψυξη. Δώστε σχήμα καρδιάς στο ζυμαράκι με τα χέρια σας ή κόψτε στο σχήμα που θέλετε, αλευρώνοντάς τα πάλι ελαφρά ή αλευρώνοντας έναν πλάστη. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και αλείψτε ελαφρά την επιφάνειά της με λίγο λάδι για να μην ποτίσει η σάλτσα.

Βάλτε τη σάλτα ντομάτα, τη μοτσαρέλα ή τα υλικά που επιθυμείτε και ψήστε για 12 με 15 λεπτά περίπου.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:23