search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:35
MENU CLOSE

«Διχάζουν αντί να ενώνουν» – Ισχυρά «πυρά» κατά της κυβέρνησης από το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2112
13-2-2020
15.02.2020 04:00
fofi_0-1.jpg

 

Ιδιαίτερα αιχμηρό εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής απέναντι σε μια σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται τόσο με το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό όσο και με νέο νόμο για το Ασφαλιστικό.
Με αφορμή την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα κύματα αντίδρασης που έχουν ξεσπάσει στις τοπικές κοινωνίες από την κυβερνητική απόφαση, η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι «το δήθεν “επιτελικό” κράτος της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί την κρίση στα νησιά», και πως «η πασαρέλα “αρίστων και ικανών” δημιούργησε περισσότερα».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής «υποσχέθηκαν αποσυμφόρηση και δημιούργησαν μεγαλύτερη συμφόρηση. Αφού προσπάθησαν να μεταθέσουν τις ευθύνες στους εγκλωβισμένους και τις ΜΚΟ, τώρα επιδίδονται σε ασκήσεις αυταρχισμού εναντίον των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα τους στα ΜΜΕ. Διχάζουν αντί να ενώνουν».
Για τη Χαριλάου Τρικούπη η επιβεβαίωση της «αποτυχίας» της κυβέρνησης στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό είναι η μεσονύκτια δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιτάσσονται ακίνητα στα νησιά. «Σε βάρος της χώρας, των κατοίκων της και της κοινωνικής συνοχής. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το δράμα που εκτυλίσσεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» καταλήγει στο σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής.

Για το θέμα της επίταξης ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΣΚΑΪ) πως πρόκειται για ένα «αυταρχικό» μέτρο το οποίο «μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία. Βγάζει τους νησιώτες στον δρόμο, χωρίζει την Ελλάδα στα δύο και δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα». 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής «η Νέα Δημοκρατία το γνώριζε το θέμα και δεν μπορεί να λέει “μου έσκασε το θέμα”, όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ που το διαχειρίστηκε και αυτός με στραβό τρόπο. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε κανένα σχέδιο, ακύρωσε τέσσερις, πέντε διαφορετικές επιλογές. Δεν είναι αυτή αντίληψη. Τέτοια προβλήματα επί ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν. Η χώρα έχει να δει 40 χρόνια επίταξη. Η επίταξη είναι αυταρχικό μέτρο και δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα».

Την ίδια στιγμή σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό. Η Φώφη Γεννήματα, σε εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής για το ζήτημα, δήλωσε ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα καταψηφίσει τον νόμο Βρούτση για το Ασφαλιστικό. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ υποστήριξε πως το σκληρό πρόσωπο της Ν.Δ. αποδεικνύεται στη διατήρηση των αδικιών, με καταστροφικές διατάξεις για τους πιο αδύναμους, τους οικονομικά ασθενέστερους συνταξιούχους. 

«Ο Νόμος Κατρούγκαλου όχι μόνο δεν καταργείται αλλά ζει και βασιλεύει, έστω και με μερικές σωστές, καθ’ υπόδειξη του Συμβουλίου Επικρατείας, ρυθμίσεις. Είναι μακιγιάζ της Ν.Δ. στον Νόμο Κατρούγκαλου. Μπορούμε να τον λέμε από σήμερα “Νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση”. Με απόλυτη συνέπεια δηλώνουμε λοιπόν ότι όπως καταψηφίσαμε τον Νόμο Κατρούγκαλου, θα καταψηφίσουμε και τον νόμο της κοινοπραξίας», τόνισε η Φώφη Γεννήματα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:35