search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:47
MENU CLOSE

Σοκ στη Γερμανία: Επιδρομές και συλλήψεις «τρομοκρατικού ακροδεξιού πυρήνα»

14.02.2020 17:22
Υπάρχει ρατσισμός στη γερμανική αστυνομία; - Media
 
Στη σύλληψη 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικών, προχώρησαν οι αρχές της Γερμανίας μετά από έρευνα που αποκάλυψε εξτρεμιστική ακροδεξιά ομάδα που σχεδίαζε επιθέσεις σε πολιτικούς, μουσουλμάνους και πρόσφυγες.
 
Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες και επιδρομές, χρησιμοποιώντας και ειδικές ομάδες, σε 13 περιοχές της χώρας, μετά από έρευνα που διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο.
 
Από τους συλληφθέντες, οι τέσσερις θεωρούνται ως οι εγκέφαλοι της οργάνωσης και κατηγορούνται ότι ήθελαν να προκαλέσουν «κατάσταση εμφυλίου πολέμου […] με επιθέσεις σε πολιτικούς, αιτούντες άσυλο και μουσουλμάνους».
 
Οι άλλοι οκτώ κατηγορούνται ότι υποστήριζαν την οργάνωση οικονομικά και θα παρείχαν στα μέλη της όπλα ή θα συμμετείχαν σε επιθέσεις. Όλοι οι ύποπτοι επικοινωνούσαν με εφαρμογές μηνυμάτων από το Σεπτέμβριο του 2019, όταν και ιδρύθηκε η οργάνωση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15