30/05/2020 12:53:12

Σοκ στη Γερμανία: Επιδρομές και συλλήψεις «τρομοκρατικού ακροδεξιού πυρήνα»

Σοκ στη Γερμανία: Επιδρομές και συλλήψεις «τρομοκρατικού ακροδεξιού πυρήνα» - Media
 
Στη σύλληψη 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικών, προχώρησαν οι αρχές της Γερμανίας μετά από έρευνα που αποκάλυψε εξτρεμιστική ακροδεξιά ομάδα που σχεδίαζε επιθέσεις σε πολιτικούς, μουσουλμάνους και πρόσφυγες.
 
Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες και επιδρομές, χρησιμοποιώντας και ειδικές ομάδες, σε 13 περιοχές της χώρας, μετά από έρευνα που διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο.
 
Από τους συλληφθέντες, οι τέσσερις θεωρούνται ως οι εγκέφαλοι της οργάνωσης και κατηγορούνται ότι ήθελαν να προκαλέσουν «κατάσταση εμφυλίου πολέμου [...] με επιθέσεις σε πολιτικούς, αιτούντες άσυλο και μουσουλμάνους».
 
Οι άλλοι οκτώ κατηγορούνται ότι υποστήριζαν την οργάνωση οικονομικά και θα παρείχαν στα μέλη της όπλα ή θα συμμετείχαν σε επιθέσεις. Όλοι οι ύποπτοι επικοινωνούσαν με εφαρμογές μηνυμάτων από το Σεπτέμβριο του 2019, όταν και ιδρύθηκε η οργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.