search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:03
MENU CLOSE

Βαρθολομαίος σε Κεραμέως: Είμεθα βέβαιοι ότι θα δώσετε μίαν πνοήν για τα σχολεία, τη νεολαία, την παιδεία

14.02.2020 22:02
Βαρθολομαίος σε Κεραμέως: Είμεθα βέβαιοι ότι θα δώσετε μίαν πνοήν για τα σχολεία, τη νεολαία, την παιδεία - Media

 

Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

«Σας υποδεχόμεθα μαζί με τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, στο κέντρο της Ορθοδοξίας, σαν ένα προσφιλές πρόσωπο αλλά και σαν εκπρόσωπο της εντίμου Ελληνικής Κυβερνήσεως, αρμόδιο για τα θέματα της παιδείας του Γένους», είπε ο Παναγιώτατος, υποδεχόμενος στο Πατριαρχικό Γραφείο την υπουργό. Αναφερόμενος στη σημασία που έδειξε διαχρονικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την παιδεία του Γένους, ο Παναγιώτατος σημείωσε ότι αυτή «υπήρξε πάντοτε εις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, τόσον για τα σχολεία και για την νεολαία, την σπουδάζουσα εδώ στο κέντρο, στην βασιλίδα των Πόλεων, όσο και στην ευρυτάτη περιοχή της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

«Παντού, όπου έφθανε η αρμοδιότης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπήρχε το άγρυπνο βλέμμα της Μητρός Εκκλησίας για τα ελληνικά γράμματα», τόνισε και εξέφρασε τη χαρά του που η υπουργός επισκέφθηκε τα ομογενειακά σχολεία, καθώς και για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει, αύριο, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

«Σας συγχαίρουμε για την τιμητική ανάθεση στην εξοχότητά σας αυτής της σπουδαίας αρμοδιότητος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, μέσα στα πλαίσια της νέας κυβερνήσεως της Ελλάδος, και ευχόμεθα από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, με όλη μας την καρδιά, μαζί με όλους τους αγίους αδελφούς Ιεράρχας του Θρόνου, που είναι παρόντες, αλλά και εκ μέρους όλων των άλλων που δεν είναι παρόντες σήμερα εδώ, πλήρη επιτυχία στα υψηλά σας καθήκοντα. Είμεθα βέβαιοι ότι δεν θα απογοητεύσετε τον ελληνικόν λαόν, αλλά αντιθέτως θα δώσετε μίαν πνοήν και μίαν αναψυχήν πνευματικήν για τα σχολεία, για τη νεολαία, για την παιδεία. Για όλα αυτά με τις προσευχές και με την αγάπη μας θα είμαστε πάντοτε κοντά σας».

Είναι η πρώτη επίσκεψη της κυρίας Κεραμέως, με την ιδιότητα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Φανάρι, και κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής της με τον Παναγιώτατο και τους Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Παναγιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Μητρός Εκκλησίας, στην έδρα της αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η υπουργός συνοδευόταν από τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, τον γ.γ. Θρησκευμάτων, Γεώργιο Καλαντζή, και συνεργάτες της από το υπουργείο Παιδείας. Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτατο και τους Αρχιερείς, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συνοδεία της προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52