search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:01
MENU CLOSE

Διαψεύδει Βαρουφάκη ο Λόρδος Κινγκ: «Δεν μου έγινε πρόταση για την Τράπεζα της Ελλάδος»

15.02.2020 12:30
Διαψεύδει Βαρουφάκη ο Λόρδος Κινγκ: «Δεν μου έγινε πρόταση για την Τράπεζα της Ελλάδος» - Media

 

«Έκπληκτος» δήλωσε, μιλώντας αποκλειστικά στα «ΝΕΑ», ο πρώην τσάρος της βρετανικής οικονομίας λόρδος Μέρβιν Κινγκ, στο άκουσμα της πληροφορίας ότι το 2015 επρόκειτο να αναλάβει τη θέση του… διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, εάν η χώρα μας έβγαινε από το ευρώ.

«Ουδέποτε δέχθηκα τέτοια πρόταση και, φυσικά, ουδέποτε συμφώνησα σε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο λόρδος Κινγκ, σχολιάζοντας την «αποκάλυψη» που φέρεται να έκανε πριν από λίγες ημέρες ο τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Κινγκ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, δηλώνοντας ότι, μαζί με άλλους κεντρικούς τραπεζίτες, «εμπόδισε μια νέα Μεγάλη Υφεση».

Το 2013 έγινε μέλος της Βουλής τον Λόρδων και έναν χρόνο αργότερα η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε ιππότη του Τάγματος της Περικνημίδας, του σημαντικότερου τάγματος ιπποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:00