search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:59
MENU CLOSE

Γκρεμίζεται η ιστορική αερογέφυρα στον «κόμβο της Βιοκαρπέτ»

15.02.2020 14:34
Γκρεμίζεται η ιστορική αερογέφυρα στον «κόμβο της Βιοκαρπέτ» - Media

 

Έγινε γνωστή ως «κόμβος της Βιοκαρπέτ» η αερογέφυρα που συνδέει την παλιά Εθνική Οδό Λαρίσης – Αθηνών με τον περιφερειακό δρόμο Λάρισας -Τρικάλων, επειδή ακριβώς εκεί παρατάσσονταν τα τρακτέρ των αγροτών που έκοβαν την «Ελλάδα στα δύο» την περίοδο των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων τη δεκαετία του ’90…

Σε λίγο η αερογέφυρα αυτή δεν θα υπάρχει πλέον αφού η εντολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τον μελετητή που εκπονεί τη μελέτη για τη βελτίωση της Λεωφόρου Καραμανλή (όπως ονομάζεται πλέον το τμήμα της παλιάς Εθνικής Οδού Λαρίσης – Αθηνών που διέρχεται μέσα από την πόλη) από τη Βιοκαρπέτ μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Νίκαιας, είναι να καταργηθεί (να γκρεμισθεί) η εν λόγω αερογέφυρα.

Στη θέση της θα δημιουργηθεί ένας (ακόμη) ανισόπεδος κόμβος που θα συνδέει την αστική πλέον Λεωφόρο Καραμανλή με τον περιφερειακό δρόμο Λάρισας – Τρικάλων. Το όλο έργο εντάσσεται στην ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης της Λεωφόρου Καραμανλή από το ύψος της Γυρτώνης έως τον κόμβο της Νίκαιας (στο ύψος του ΙΚΕΑ) που σταδιακά μετατρέπεται σε αστική οδό με σειρά κυκλικών κόμβων που διευκολύνουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και παράπλευρο δίκτυο που διασφαλίζει την σύνδεση των επιχειρήσεων που αναπτύσσονται ραγδαία στο συγκεκριμένο τμήμα της Λάρισας.

Γκρεμίζεται η ιστορική αερογέφυρα στον «κόμβο της Βιοκαρπέτ» - Δείτε γιατί

Ανάλογο lifting (διαμόρφωση δύο ρευμάτων κυκλοφορίας με δύο λωρίδες το καθένα και παράπλευρο δίκτυο για τη σύνδεση των επιχειρήσεων) έχει δρομολογηθεί  και για τον περιφερειακό δρόμο Λάρισας – Τρικάλων, αλλά και για το τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων από τη Γεωργική Σχολή έως το κέντρο Αποκατάστασης Animus.

Δημοπρασίες για τα παραπάνω έργα βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται με στόχο τα επόμενα χρόνια ο στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου να έχει υλοποιηθεί.

Πηγή: onlarissa.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:57