search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:52
MENU CLOSE

Τουρκία: Η κατάσταση στο Ιντλίμπ δεν επηρεάζει τους S-400

15.02.2020 15:13
Τουρκία: Η κατάσταση στο Ιντλίμπ δεν επηρεάζει τους S-400 - Media

 

Τη διαβεβαίωση ότι η κατάσταση στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ δεν πρόκειται να επηρεάσει το ζήτημα της προμήθειας των ρωσικών S-400, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Άλλωστε, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε, λίγο νωρίτερα, συνάντηση εργασίας με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Μονάχου.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μίας κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξηγώντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση των αποτελεσμάτων της επίσκεψης της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, τη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινές επαφές Τσαβούσογλου – Λαβρόφ έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της σημαντικής επιδείνωσης της κατάστασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Άγκυρα για μη τήρηση βασικών δεσμεύσεων των διεθνών και περιφερειακών συμφωνιών, με την Τουρκία να απορρίπτει τις ρωσικές κατηγορίες.

Είχε προηγηθεί η επιδείνωση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, μετά και τα ένοπλα επεισόδια μεταξύ τουρκικών και συριακών στρατευμάτων στην περιοχή, αλλά και την κατάρριψη δύο συριακών ελικοπτέρων.

Η Άγκυρα κατηγόρησε τη Δαμασκό για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στο Ιντλίμπ και απείλησε με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Η Συρία, από την πλευρά της, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος να απαντήσει εναντίον των συνεχιζόμενων επιθέσεων τρομοκρατών σε άμαχους πολίτες και κυβερνητικά στρατεύματα.

Πηγή: philenews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:52