search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:56
MENU CLOSE

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ποιος έχει ανάγκη από ένα Όσκαρ τώρα;

15.02.2020 16:06
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ποιος έχει ανάγκη από ένα Όσκαρ τώρα; - Media

 

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ένας πρώην κωμικός ηθοποιός, αστειεύτηκε σήμερα ότι παλιά ονειρευόταν τα Όσκαρ και να γίνει διάσημος στις ΗΠΑ και τώρα πέτυχε τουλάχιστον να γίνει διάσημος στη χώρα μέσω της διαδικασίας καθαίρεσης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ερωτηθείς στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια σχετικά με την Ουκρανία που παρασύρεται στην αμερικανική πολιτική, εκείνος αναφέρθηκε στην προηγούμενη καριέρα του, όταν ως κωμικός υποδυόταν έναν πρόεδρο χώρας σε μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

“Δέχομαι παντού πολλές ερωτήσεις για την καθαίρεση”, είπε ο Ζελένσκι, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία το 2019.

“Στην προηγούμενη δουλειά μου του παραγωγού, σεναριογράφου και ηθοποιού, ήθελα ένα Όσκαρ και να γίνω διάσημος στις ΗΠΑ. Σήμερα είμαι πολύ διάσημος στις ΗΠΑ, αλλά δεν ήθελα να συμβεί με τέτοιον τρόπο”, αστειεύτηκε.

“Είναι σαν την Σάντα Μπάρμπαρα…ή μάλλον όχι, σαν το Ντάλλας”, είπε ο ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος σε αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές και στο πώς του γίνονται επανειλημμένα ερωτήσεις για την καθαίρεση.

Η Ουάσινγκτον υπήρξε ο πιο ισχυρός υποστηρικτής της Ουκρανίας στην κρίση της σχέσης της με την Ρωσία με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα το 2014 και την υποστήριξη των αυτονομιστών μαχητών σε μια σύγκρουση στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Ζελένσκι είπε ότι θέλει να αλλάξει την παγκόσμια εικόνα της Ουκρανίας ώστε οι άνθρωποι να μην συνδέουν την χώρα με την διαφθορά. Ευχαρίστησε επίσης την Ουάσινγκτον για όλη της την βοήθεια, ζήτησε μεγαλύτερη και δήλωσε έτοιμος να περάσει περισσότερη ώρα με τον Τραμπ.

“Αν βοηθάει την Ουκρανία, είμαι έτοιμος για το επόμενο τηλεφώνημα με τον κ.Τραμπ”.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι άσκησε πίεση στον Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του πολιτικού αντιπάλου του προέδρου των ΗΠΑ, του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, χρησιμοποιώντας ως μοχλό την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Παράλληλα ο Τραμπ κατηγορήθηκε ότι έθεσε ως όρο την έναρξη της συγκεκριμένης έρευνας προκειμένου να λάβει ο Ζελένσκι πρόσκληση για επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανός πρόεδρος ωστόσο αθωώθηκε τον περασμένο μήνα από την Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30