search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:51
MENU CLOSE

Βορίδης: Απαραίτητα τα κλειστά κέντρα για να δοθεί λύση στο μεταναστευτικό

16.02.2020 10:42
Βορίδης: Απαραίτητα τα κλειστά κέντρα για να δοθεί λύση στο μεταναστευτικό - Media

 

Σχέδιο αναμόρφωσης του ΕΛΓΑ μέχρι τον Ιούνιο δεσμεύθηκε να παρουσιάσει ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύτοι» του ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε ότι ο οργανισμός «μπαίνει μέσα» κατά 60-70 εκατομμύρια τον χρόνο, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η λύση που αναζητείται είναι η συνεργασία του δημόσιου τομέα με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με τρόπο όμως που να μην επιβαρύνει τους καλλιεργητές ούτε τα κρατικά ταμεία, ανέφερε. 

Παράλληλα, επισήμανε πως υπάρχει αίτημα προς το οικονομικό επιτελείο για μείωση του ΦΠΑ σε γεωργικά μηχανήματα και εφόδια, όπως τα λιπάσματα, και συμπλήρωσε πως για το αγροτικό πετρέλαιο το θέμα έχει συζητηθεί με τον Πρωθυπουργό, στην κατεύθυνση ότι υπάρχει ανάγκη να εξευρεθεί μόνιμος δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να υπάρξει μείωση της φορολόγησης στο εν λόγω πεδίο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε πως γίνονται διάφορες ενέργειες και για την αντιμετώπιση των χαμηλών τιμών στην αγορά του ελαιόλαδου.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα, με σειρά ενεργειών και με την εμπλοκή μεταξύ άλλων, της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, έχουν εξευρεθεί πόροι ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με μόχλευση, για την στήριξη του αγροτικού τομέα.

Για το Μεταναστευτικό

«Στον μέσο συνετό πολίτη έχει μείνει η εντύπωση ότι το φράγμα θα εντοπίσει κόσμο από τα τουρκικά παράλια να έρχεται στην Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι «το φράγμα έχει στόχο να επιμηκύνει κατά 2,5 χιλιόμετρα την διαδρομή μιας βάρκας η οποία προσπαθεί να φτάσει στα ελληνικά νησιά, δίνοντας έτσι χρόνο στην τουρκική ακτοφυλακή για να εμποδίσει την βάρκα να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα» και αφαιρώντας, όπως ανέφερε, το «επιχείρημα» των Τούρκων, ιδίως στα σημεία όπου η απόσταση μεταξύ των δύο χωρών είναι μικρή, ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να εμποδίσουν μια λέμβο, αφού αυτή εντοπιστεί ότι ξεκινά από τα τουρκικά παράλια για τις απέναντι ακτές.

Εύλογες χαρακτήρισε ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τις επιφυλάξεις και αντιρρήσεις των νησιωτών του βορειοανατολικού Αιγαίου σε ό,τι αφορά τον υπερπληθυσμό αιτούμενων ασύλου και παράτυπων μεταναστών στις περιοχές τους, λέγοντας ότι πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί. Όπως σημείωσε ο κ. Βορίδης, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τα μέτρα της Κυβέρνησης, όπως η δημιουργία και λειτουργία των κλειστών κέντρων.

Ακόμη, σημείωσε ότι υπάρχει και επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, λέγοντας ότι «η καθυστέρηση του προηγούμενου διαστήματος ήταν και τεχνική και τεχνητή».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:50