search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:14
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Αυτό που περιέγραψε ο Τσίπρας είναι χούντα

16.02.2020 12:15
Άδωνις Γεωργιάδης: Βλάπτει την Ελλάδα η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 - Media

 

«Αλητεία» χαρακτήρισε την καταγραφή των συνομιλιών του Eurogroup το 2015 από τον Γιάνη Βαρουφάκη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN, o οποίος επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι “η δεύτερη φορά αριστερά”, όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών. Αν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στην έρευνα της προκαταρκτικής ανακριτικής επιτροπής για τη NOVARTIS και τη σκευωρία, η νοοτροπία πίσω από τη σκευωρία είναι αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας: «ότι πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας, δηλαδή τη Δικαιοσύνη», ανέφερε. 

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είπε: «Είναι τελείως παραμύθια αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για δήθεν μείωση του τζίρου των καταστημάτων στις γιορτές. Το 2019 κλείσαμε με μεγαλύτερη ανάπτυξη από την αναμενόμενη και καλύτερη κατανάλωση – και στο σύνολο του έτους και το τελευταίο τρίμηνο» και πρόσθεσε: «Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να πει ο κ. Τσίπρας, δεν το είπε όμως, είναι η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο κατά 4%. Στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής μετράμε και την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Όπως ξέρετε, φέτος είχαμε πολύ ήπιο χειμώνα, μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, άρα κινήθηκε καθοδικά ο δείκτης».

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην καταγραφή των συζητήσεων στο Eurogroup από τον κ. Βαρουφάκη ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αν το Eurogroup γινόταν στην Ελλάδα, υπήρχε συμφωνία μη καταγραφής και κάποιος έκανε καταγραφή των συζητήσεων, η καταγραφή είναι κακούργημα. Δεν γνωρίζω την ποινική νομοθεσία στη χώρα που έγινε το Eurogroup αλλά προφανώς δεν του ασκήθηκε δίωξη επειδή κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν το ζήτησε. Η πράξη ως πράξη, όμως, παραμένει ντροπιαστική για την Ελληνική Δημοκρατία. Τον ελληνικό λαό και την Ελληνική Δημοκρατία δεν θα τους εκπροσωπήσει η αλητεία».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12