search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:04
MENU CLOSE

Ιταλία: Το «κίνημα της σαρδέλας» ζητά την αλλαγή των νόμων για τη μετανάστευση

16.02.2020 19:41
Ιταλία: Το «κίνημα της σαρδέλας» ζητά την αλλαγή των νόμων για τη μετανάστευση - Media

 

Τα μέλη του «κινήματος της σαρδέλας» οργάνωσαν σήμερα το απόγευμα σε νέα κινητοποίηση, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Κύριο αίτημα της συγκέντρωσης ήταν η αλλαγή του νόμου περί μετανάστευσης από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Ως γνωστόν, πρόκειται για αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ενέκρινε η προηγούμενη κυβερνητική συμμαχία -της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων- υπό την πίεση του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

Οι «ιταλικές σαρδέλες» ζήτησαν ακρόαση από τον Ιταλό πρωθυπουργό, και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ετοιμάσει λεπτομερή, γραπτή πρόταση, για το πώς θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

Κάτω από την εξέδρα της συγκέντρωσης, τα μέλη του κινήματος είχαν τοποθετήσει πανό το οποίο έγραφε «η Ρώμη δεν τα χάφτει», με αναφορά στην ξενοφοβική πολιτική του Σαλβίνι. Σήμερα το απόγευμα, πάντα, ο γραμματέας της Λέγκα ήταν παρών σε κινητοποίηση του κόμματός του, στην συνοικία Έουρ της Αιώνιας Πόλης.

Οι «σαρδέλες», πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες ασκούν παράλληλη, δριμεία κριτική στο κίνημα Πέντε Αστέρων και στον πρώην ηγέτη του, Λουίτζι Ντι Μάιο, τον οποίο και κατηγορούν ότι «αντί να ασχολείται με τα σοβαρά θέματα της χώρας, συνεχίζει να βγάζει σέλφι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00