search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:49
MENU CLOSE

Μηταράκης: «Παγώνουν» προσωρινά οι επιτάξεις ακινήτων στα νησιά (Video)

17.02.2020 07:23

 

«Παγώνουν» μέχρι την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, οι επιτάξεις που έχουν ανακοινωθεί σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών κέντρων για αιτούντες άσυλο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

«Βάζουμε ένα μορατόριουμ στις επιτάξεις», ανακοίνωσε ο κ. Μηταράκης, ώστε «να συζητήσουμε αυτή την εβδομάδα, μέχρι την Παρασκευή και καταλήξουμε σε μια λύση».

«Εάν μέχρι την Παρασκευή έχουμε καταλήξει σε μια καλύτερη λύση απ’ αυτή που προτείνουμε εμείς, πολύ ευχαρίστως να εφαρμόσουμε την καλύτερη λύση», υπογράμμισε ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε το προσωρινό «πάγωμα» του μέτρου με στόχο, όπως διευκρίνισε, να συμβάλει στη συζήτηση για καλύτερη λύση.

«Εμείς να λύσουμε το πρόβλημα θέλουμε», υπογράμμισε ο υπουργός, συνομιλώντας με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. «Πρέπει να το λύσουμε. Δεν μπορούμε να το αφήνουμε», πρόσθεσε.

Ο υπουργός τόνισε ότι προχωρά σε «μορατόριουμ» μέχρι την Παρασκευή, «αλλά θέλω οι δήμοι και η περιφέρεια να έρθει με ρεαλιστικές τοποθεσίες και ρεαλιστικές λύσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47