search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:45
MENU CLOSE

«Πουν’ το , πουν’ το το δαχτυλίδι;» Το έχασε στις ΗΠΑ, βρέθηκε 47 χρόνια αργότερα στη Φινλανδία (Photos)

17.02.2020 08:40
«Πουν’ το , πουν’ το το δαχτυλίδι;» Το έχασε στις ΗΠΑ, βρέθηκε 47 χρόνια αργότερα στη Φινλανδία (Photos)   - Media

 

Η ιστορία ξεκινάει 47 χρόνια πριν, και συγκεκριμένα το 1973, στη Μέιν του Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Μία Αμερικανίδα έχασε το αγαπημένο της δαχτυλίδι στο Λύκειο, όπου φοιτούσε.

Στεναχωρέθηκε, αφού εκτός όλων των άλλων, το δαχτυλίδι της το είχε χαρίσει κατά τη διάρκεια μιας ρομαντικής νύχτας το αγόρι της. Εψαξε παντού, και τελικά δεν το βρήκε πουθενά.

Το πήρε απόφαση, το είπε και στο αγόρι της Σόουαν, αυτός της έκανε λίγα μούτρα που δεν το πρόσεχε όπως έπρεπε, και τελικά όλα ξεχάστηκαν.

H Ντέμπορα Μακ Κέννα, όπως ήταν το όνομα της ιδιοκτήτριας του δαχτυλιδιού, μάλιστα παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Σοουαν, όταν αυτός αποφοίτησε από το κολλέγιο και έζησαν για χρόνια μια ευτυχισμένη ζωή.

Η Ντέμπορα σίγουρα δεν περίμενε ότι το περίφημο δαχτυλίδι θα την απασχολούσε ξανά 47 χρόνια αργότερα.

Eρχόμαστε στο σήμερα λοιπόν, αρκετά μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στη Φινλανδία.

Ένας ανιχνευτής μετάλλων, ο Μάρκο Σααρίνεν ψάχνει για μέταλλα σε ένα πάρκο, στην περιοχή Καρίνα. Κάποια στιγμή εντοπίζει κάτι, το παίρνει, το καθαρίζει από τα χώματα και βλέπει ότι πρόκειται για ένα δαχτυλίδι, στο οποίο αναγράφεται το έτος 1973.

Μάλιστα το δαχτυλίδι έφερε την επιγραφή «Morse High School», δηλαδή την ονομασία του Λυκείου στις ΗΠΑ, στο οποίο φοίτησε η Ντέμπορα και ο Σόουαν.

Έτσι, ο Μάρκο επικοινώνησε με την ένωση αποφοίτων του λυκείου, οι οποίοι και κατέληξαν στον Σόυοαν ως ιδιοκτήτη του δαχτυλιδιού αφού ήταν επίσης γραμμένη η χρονολογία 1973 και τα αρχικά S ΝM, δηλαδή Σόουαν και Ντέμπορα Mακ Κέννα.

«Είναι πολύ συγκινητικό σε αυτό τον κόσμο να υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι που κάνουν ένα βήμα μπροστά. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον κόσμο και χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους», δήλωσε η Ντέμπορα όταν βρήκε το δαχτυλίδι στο γραμματοκιβώτιό της την περασμένη εβδομάδα.

Ουδείς μπορεί να εξηγήσει την πορεία του δαχτυλιδιού, το πώς δηλαδή έφτασε στην άλλη ακρή του Ατλαντικού. Ποιος το βρήκε, γιατί το κράτησε και πώς ταξίδεψε τόσο μακριά.

Εκείνο για το οποίο είναι απαρηγόρητη η Ντέμπορα ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο αγαπημένος της σύζυγος, ο Σόουαν, δεν ζει πια για να το συζητήσουν μαζί και να βρούν απαντήσεις. Πέθανε πριν από λίγα χρόνια.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:45