search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:11
MENU CLOSE

Σε κωπηλάτη που αγνόησε την κακοκαιρία το πρώτο πρόστιμο – Κάλεσε το Λιμενικό να τον σώσει

17.02.2020 09:19
Έπεσε στη θάλασσα επειδή μάλωσε με τη φίλη του - Media

 

Διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε για έναν 43χρονο κωπηλάτη, ο οποίος χθες, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κυπρί Άνδρου, αδυνατούσε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών να προσεγγίσει την ακτή και κάλεσε σε βοήθεια.

Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Αργολικές Ειδήσεις, άμεσα στο σημείο κατέφθασε περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και περισυνέλεξε, καλά στην υγεία του, τον άνδρα που μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Γαυρίου.

Από το τοπικό λιμεναρχείο, ωστόσο, εκδόθηκε σχετική παράβαση σύμφωνα με το γενικό κανονισμό λιμένος και επιδόθηκε στον 43χρονο ο οποίος αναμένεται να κληθεί σε απολογία από το τοπικό λιμεναρχείο.

Πάντως, πρόστιμο δεν έχει επιβληθεί ακόμα , καθώς  το ύψος του θα εξαρτηθεί από τα όσα θα υποστηρίξει ο κωπηλάτης στην απολογία του.

Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων έχει ήδη κινηθεί και για άλλα περιστατικά που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι το αρχηγείο του Λιμενικού, με σχετική διαταγή του προς τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είχε ζητήσει στις 22/01 την εφαρμογή σχετικών κανονισμών λιμένα και διάθεσης μέσων σε τρίτους, που προβλέπουν την καταβολή αποζημιώσεων προς το ελληνικό Δημόσιο από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων και προσωπικού σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:09