01/04/2020 01:52:23

Σε κωπηλάτη που αγνόησε την κακοκαιρία το πρώτο πρόστιμο - Κάλεσε το Λιμενικό να τον σώσει

Σε κωπηλάτη που αγνόησε την κακοκαιρία το πρώτο πρόστιμο - Κάλεσε το Λιμενικό να τον σώσει  - Media

 

Διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε για έναν 43χρονο κωπηλάτη, ο οποίος χθες, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κυπρί Άνδρου, αδυνατούσε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών να προσεγγίσει την ακτή και κάλεσε σε βοήθεια.

Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Αργολικές Ειδήσεις, άμεσα στο σημείο κατέφθασε περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και περισυνέλεξε, καλά στην υγεία του, τον άνδρα που μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Γαυρίου.

Από το τοπικό λιμεναρχείο, ωστόσο, εκδόθηκε σχετική παράβαση σύμφωνα με το γενικό κανονισμό λιμένος και επιδόθηκε στον 43χρονο ο οποίος αναμένεται να κληθεί σε απολογία από το τοπικό λιμεναρχείο.

Πάντως, πρόστιμο δεν έχει επιβληθεί ακόμα , καθώς  το ύψος του θα εξαρτηθεί από τα όσα θα υποστηρίξει ο κωπηλάτης στην απολογία του.

Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων έχει ήδη κινηθεί και για άλλα περιστατικά που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι το αρχηγείο του Λιμενικού, με σχετική διαταγή του προς τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είχε ζητήσει στις 22/01 την εφαρμογή σχετικών κανονισμών λιμένα και διάθεσης μέσων σε τρίτους, που προβλέπουν την καταβολή αποζημιώσεων προς το ελληνικό Δημόσιο από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων και προσωπικού σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.