search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24
MENU CLOSE

Μεταναστευτικό κι υποκρισία

17.02.2020 09:25
Μεταναστευτικό κι υποκρισία  - Media

 

Οι διαστάσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος απειλούν πλέον σοβαρά τις γεωπολιτικές ισορροπίες, την εθνική ασφάλεια των κρατών υποδοχής, την συνοχή της ΕΕ, τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, την δημοκρατία, την γειτονιά μας, την καθημερινότητά μας, τον τρόπο ζωής μας, την ίδια μας τη ζωή.  Το παράλογο είναι ότι αυτοί οι κίνδυνοι δεν προέρχονται τόσο από αυτές καθαυτές τις μεταναστευτικές ροές όσο από τον πληθωρισμό των δικαιωμάτων των δυτικών κοινωνιών. Για την ακρίβεια, από τον εκφυλισμό των δικαιωμάτων και την καταχρηστική  τους εκμετάλλευση από μια σειρά πρόθυμων διαιωματιστών που πλουτίζουν ταυτόχρονα ή οικοδομούν πολιτικές καριέρες εμπορευόμενοι την ανθρώπινη δυστυχία. 

Το φαινόμενο της θεολογικής – πολιτικής υποκρισίας δεν είναι άγνωστο. Δεν είναι λίγοι οι υπέρμαχοι, για παράδειγμα, της ηθικής, όπως αρκετοί καθολικοί επίσκοποι οι οποίοι αρέσκονται στη φρέσκια παιδική σάρκα μικρών αθώων ψυχών και ταυτόχρονα προσεύχονται συντετριμμένοι για την σωτηρία της ψυχής του ανθρώπινου γένους. Το ίδιο ακριβώς  ηθικοθεολογικό σκηνικό αφορά και τους επαγγελματίες υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλων αυτών που …συντρέχουν την απανταχού δυστυχία μέσα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα αλληλεγγύης, αγάπης, συμπόνιας. Όλοι αυτοί, εκτός από τα λεπτεπίλεπτα συναισθήματα και τον πλούσιο εσωτερικό τους κόσμο, διαθέτουν σπάνιες γνώσεις πάνω στα προγράμματα αρωγής και χρηματοδότησης! 

Είναι πλέον φανερό ότι γίνεται κατάχρηση της ανεκτικότητας, υπέρβαση των ορίων της κοινωνικής αντοχής και διαστρέβλωση της αίσθησης του δικαίου, καθώς όλοι στρέφουν την προσοχή τους στους εξαθλιωμένους μετανάστες και καθόλου στις κοινωνίες οι οποίες υφίστανται μια κανονική εισβολή που ανατρέπει εκ θεμελίων τη ζωή τους. Οι μεταναστευτικές ροές -μέσα στην δυστυχία τους- διαθέτουν μιαν επιθετικότητα, και προβάλλουν μιαν απειλή. Είναι σίγουρο -έχοντας κανείς υπόψη του στοιχειωδώς την ιστορία της ανθρωπότητας- ότι είναι έτοιμες να δαγκώσουν το χέρι που θα τους δοθεί προς βοήθεια.  Για την ακρίβεια, να το κατασπαράξουν. Και οι δυτικές κοινωνίες τείνουν να το κατανοήσουν όταν θα έχουν μείνει πλέον δίχως χέρια. 

Ήδη, οι μεταναστευτικές ροές που προκαλούνται από διάφορες αιτίες (πολέμους, πείνα, κλιματική αλλαγή), δημιουργούν μια τεράστια πίεση που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις δυτικές κοινωνίες οι οποίες διακρίνονται για την ανεκτικότητά τους, τις ελευθερίες τους και την γενικότερη αντίληψή τους για την ζωή. Πράγματα τα οποία απειλούνται ευθέως. 

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτό στα μικρά ελληνικά νησιά που κατακλύζονται από ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες, οι μουσουλμάνες γυναίκες να μην δέχονται ιατρική βοήθεια από άντρες ιατρούς και να επιβάλλουν τις δικές τους σκοταδιστικές πολιτισμικές συνθήκες εξέτασης.  Από την μια, ζητούν άσυλο στην «άπιστη» Δύση και εκμεταλλεύονται την ανεκτικότητα και τις ελευθερίες της δημοκρατίας, κι από την άλλη, καθορίζουν τους όρους φιλοξενίας τους προστατεύοντας  τις θρησκευτικές-πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες, ενίοτε αδιανόητες για τα δυτικά ήθη. Με δυο λόγια, επιβάλλουν ήδη σε κατάσταση απόλυτης ανάγκης (φανταστείτε από θέση ισχύος τι θα ακολουθήσει!) τους πολιτισμικούς τους όρους για την παρεχόμενη ανθρωπιστική βοήθεια. Από την άλλοι, οι υποκριτές της Αριστεράς αναρωτιούνται και δήθεν ανησυχούν, γιατί, τάχα μου,  αυξάνεται η Ακροδεξιά στην Ευρώπη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24