search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:44
MENU CLOSE

ΙΣΝ: ΔΙΑΛΟΓΟΙ – Φεβρουάριος | Δημογραφική Γήρανση

17.02.2020 13:59
ΙΣΝ: ΔΙΑΛΟΓΟΙ - Φεβρουάριος | Δημογραφική Γήρανση - Media
 
Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μιλούν για τη δημογραφική γήρανση, τα νέα δεδομένα αλλά και τις προκλήσεις της μακρόχρονης μείωσης του πληθυσμού της Ελλάδος.
 
Η συνεχής αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων τα τελευταία χρόνια, οδηγούν στη συνεχιζόμενη γήρανση του πληθυσμού η οποία και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες δεκαετίες στον «δυτικό κόσμο» και ειδικότερα στην Ελλάδα. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ δίνουν ραντεβού την τελευταία Τετάρτη του Φεβρουαρίου για μια συζήτηση σχετικά με τη δημογραφική γήρανση και την εξέλιξη του πληθυσμού της χώρας μας.
 
Η δημογραφική γήρανση της Ευρώπης και οι ρυθμοί με τους οποίους «γερνάει» η Ελλάδα έρχονται στο επίκεντρο της μηνιαίας συνάντησης των ΔΙΑΛΟΓΩΝ. Μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση με επιστήμονες και ειδικούς, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ θα αναζητήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη μεταβολή του πληθυσμού καθώς και για το τι σημαίνει αυτό για μια χώρα, την οικονομία της και το κοινωνικό της status. Ποιες συνέπειες θα έχει μια μακρόχρονη και μεγάλη ελάττωση του πληθυσμού της χώρας μας; Ποια στερεότυπα κυριαρχούν μέσα στην οικογένεια, στο κοινωνικό περιβάλλον, στον εργασιακό χώρο και πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε;
 
ΔΙΑΛΟΓΟΙ Φεβρουαρίου: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο The Hub Events, Αλκμήνης 5, Αθήνα
 
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:
  • Δρ. Βενετία Κουσία, Γενική Διευθύντρια Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας – Σύμβουλος ΔΣ
  • Δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα, Διευθύνουσα Σύμβουλος 50και Ελλάς – Ψυχογεροντολόγος
  • Αλεξάνδρα Τραγάκη, Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)
  • Γιάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής ΜΒΑ-Υγεία ΕΚΠΑ
 
Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.
 
Πραγματοποιήστε ηλεκτρονική εγγραφή εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2020-02/
 
Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ απέκτησαν το δικό τους ιστότοπο!
Καθώς η παρέα των μηνιαίων συναντήσεων των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ μεγαλώνει, οι ευκαιρίες για ουσιαστικό διάλογο και ανταλλαγή ιδεών σε όλα τα επίπεδα γίνονται ακόμη περισσότερες.
 
Μέσα από το νέο site, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ προσφέρουν πλήρη και εύκολη πρόσβαση σε όλο το υλικό των προηγούμενων συζητήσεων (video και ηχογραφήσεις), στα βιογραφικά των ομιλητών καθώς και στα τελευταία νέα για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν.
 
Επισκεφθείτε το: https://dialogues.snf.org/ για να μάθετε τα πάντα γύρω από τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην επόμενη συνάντηση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35