search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:48
MENU CLOSE

Folli Follie: Αναβλήθηκε η δικαστική προσφυγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

17.02.2020 14:05
Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie: Εξώδικο από Φλαμπουράρη για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα - Media

 

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, η συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, επί του αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αντικατάσταση της διοίκησης της Folli Follie, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Tέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie επικαλούμενα έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας, ζήτησαν και έλαβαν την αναβολή της εκδίκασης του αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Δ. Κουτσολιούτσος, με επιστολή του, ανακάλεσε το αίτημά του να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαογοράς θεωρήθηκε ως «απάντηση» στο αρχικό αίτημα του βασικού μετόχου της εταιρείας, Δ. Κουτσολιούτσου, να συμπεριληφθεί στα θέματα της προσεχούς Γ.Σ, και θέμα αντικατάστασης μελών του Δ.Σ με πρόσωπα της επιλογής του.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε προαναγγείλει ότι θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της Folli Follie, βάσει των στοιχείων που προέκυψαν στο πλαίσιο του διενεργούμενου διαχειριστικού ελέγχου, αλλά και ευρημάτων που ετέθησαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, μετά από έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας.

Με βάση τις νέες εξουσίες που έχουν δοθεί με πρόσφατο νόμο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη προχωρήσει στην παύση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. της εταιρείας, ενώ τοποθέτησε δύο νέα μέλη.

Βασικός στόχος της Ε.Κ είναι να αναληφθούν παρεμβάσεις για την αποκοπή της εταιρείας από την οικογένεια των βασικών μετόχων.

Η νέα επιστολή του Δ. Κουτσολιούτσου

«Ανέγνωσα με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της εταιρείας της 14ης Φεβρουαρίου 2020 για την πρόσκληση παροχής συγκατάθεσης και την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης και εκφράζω για πρώτη φορά θερμές ευχαριστίες προς το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο και προς τα πρόσωπα αυτού, που οδηγούν την εταιρεία στη διαδικασία εξυγίανσης.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης δεν υφίσταται πλέον ο λόγος για τον οποίον είχα ζητήσει με την από 4 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή μου, να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Για τοβ λόγο αυτόν ανακαλώ με την παρούσα το σχετικό αίτημά μου και αιτούμαι να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη, στην οποία νομίμως είχε προστεθεί.

Ταυτόχρονα εκφράζω την ευχή προς τη Διοίκηση της εταιρείας να ολοκληρώσει την εξυγίανση της εταιρείας σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους της εταιρείας και ευελπιστώ ότι παρόλο που ανακοινώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης, η Διοίκηση θα μεριμνήσει ώστε να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η εταιρεία.

Τέλος, εισηγούμαι να πληρωθεί μία από τις κενές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και με κάποιον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, προς τους οποίους εκφράζω επίσης ευχαριστίες για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση για εξυγίανση της εταιρείας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24