search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:15
MENU CLOSE

Σε νέα αποστολή για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη συμφώνησε η ΕΕ – «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεισφέρει», λέει ο Δένδιας

17.02.2020 14:53
Λιβύη: Απομακρύνονται οι Ρώσοι μισθοφόροι από την Τρίπολη - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναπτύξει μια νέα αποστολή στις λιβυκές ακτές με στόχο να εμποδισθεί η παράδοση όπλων στους εμπολέμους στη χώρα αυτή, ανακοίνωσαν σήμερα ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες.

«Η ΕΕ θα αναπτύξει πολεμικά πλοία στη ζώνη ανατολικά της Λιβύης για να εμποδίσει το λαθρεμπόριο όπλων, όμως αν αυτή η αποστολή προκαλέσει συρροή σκαφών με μετανάστες, θα σταματήσει», διευκρίνισε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ιδιαίτερα ευτυχής για την απόφαση να υπάρξει μία νέα επιχείρηση της ΕΕ, η οποία θα επιβάλλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από τη θάλασσα και από τον αέρα, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα δήλωσε ξανά αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, κατ’ αρχήν με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη θα χρειαστεί.

Νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε δηλώσει επίσης πως οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν σε μια νέα αποστολή για την παρακολούθηση της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη.

Η απόφαση περιλαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπισθούν οι ανησυχίες ότι η παρουσία ευρωπαϊκών πλοίων στη Μεσόγειο θα είναι ένας παράγοντας που θα αυξήσει τις προσπάθειες των επίδοξων μεταναστών να φθάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Λιβύη.

Όπως δήλωσε ο Ντι Μάιο, στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η ανάπτυξη των πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, μακριά από τις θαλάσσιες οδούς της μετανάστευσης από τη Λιβύη προς την Ιταλία, καθώς και η υπόσχεση να ανασταλούν οι ναυτικές επιχειρήσεις, αν υπάρξει σημαντική αύξηση των αποπειρών μεταναστών να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:14