search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:27
MENU CLOSE

Αρνητική εξέλιξη για την τρανς μαθήτρια: Απορρίφθηκε το αίτημά για έφεση- Παραμένει εκτός σχολείου

17.02.2020 14:56
Αρνητική εξέλιξη για την τρανς μαθήτρια: Απορρίφθηκε το αίτημά για έφεση- Παραμένει εκτός σχολείου - Media

 

Το σκληρό πρόσωπό της έδειξε την Δευτέρα η ελληνική δικαιοσύνη στην υπόθεση της Αννας Πήλιου, της τρανς μαθήτριας που παλεύει να φοιτήσει στο νυχτερινό σχολείο και να ολοκληρώσει τη φοίτησή της μετά από προσπάθεια που έχει κλείσει ήδη 10 χρόνια.

Μέσω του δικηγόρου της η Πήλιου είχε καταθέσει αίτημα στην εισαγγελία Αθηνών να εκδικαστεί η υπόθεσή της (είχε μηνύσει το διευθυντή του 2ου Εσπερινού Γυμνασίου Αμπελοκήπων για μη προστασία της από εκφοβισμό) σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο αφού σε πρώτη φάση ο γυμνασιάρχης απαλλάχθηκε.

Η εισαγγελέας όμως απέρριψε το αίτημα αν και υπήρχε η αίσθηση από την Παρασκευή, όταν το σχετικό αίτημα, κατατέθηκε ότι θα γινόταν δεκτό.

Πρακτικά η απόφαση για μη προσφυγή στο δεύτερο βαθμό “δένει” τα χέρια της μαθήτριας η οποία εφέτος, όπως έχει δηλώσει στο News24/7, δεν έγινε δεκτή σε Εσπερινό Λύκειο των Αμπελοκήπων.

Το ερωτηματικό, πάντως, παραμένει: Γιατί δεν δόθηκε το δικαίωμα στην Πήλιου να επιδιώξει τη δικαίωση στο δεύτερο βαθμό; Τι ήταν αυτό που φοβήθηκε η Εισαγγελέας;

Η Πήλιου, όπως γίνεται κατανοητό, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την απόφαση και έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι η ελληνική πολιτεία την θέλει στο περιθώριο και στο δρόμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:25