29/03/2020 07:53:57

«Ακάλυπτη» η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων της Novartis

Novartis: Ολοκληρώθηκε η 10ωρη κατάθεση της Ξένης Δημητρίου - Media

 

Κατά πλειοψηφία η προανακριτική επιτροπή της Βουλής τάχθηκε υπέρ της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων δια ζώσης και χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά.

Υπέρ της σχετικής πρότασης τάσσονται σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το euro2day.gr, κόμματα που μετέχουν στην Επιτροπή (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση) και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ. To KKE σύμφωνα με πληροφορίες ζητά να καταθέσουν με τις πραγματικές ταυτότητες.

Ο νόμος για την προστασία προβλέπει να προστατεύονται οι μάρτυρες από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο, όχι από τους βουλευτές φέρεται να είπε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Γιάννης Μπούγας. Από τη Νέα Δημοκρατία ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε σύμφωνα με πληροφορίες πως “επιθυμούμε να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως έγινε από τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Αυτό που προκύπτει από τα έγγραφα της εξέτασης μαρτύρων είναι ο Εισαγγελέας εξέτασε τους μάρτυρες δια ζώσης χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά”.

“Θα κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος σημείωσε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Λάππας, επισημαίνοντας σύμφωνα με πληροφορίες πως η απόπειρα να εξεταστούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά προσβάλει τον νομικό χώρο.

Να εξεταστούν πρόσωπο με πρόσωπο οι προστατευόμενοι μάρτυρες ζήτησε από το Κίνημα Αλλαγής ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Να σημειωθεί πως είχαν υπάρξει αντιρρήσεις για τη διαδικασία και από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Με αλλοιωμένη φωνή από άλλη αίθουσα φέρεται πως ζητά να καταθέσει ο "Μάξιμος Σαράφης" , ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως άρνηση να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής διατυπώνει η "Αικατερίνη Κελεση".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.