search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:18
MENU CLOSE

Πέθανε ο Andrew Weatherall – Θρήνος στον κόσμο της μουσικής

17.02.2020 15:31
Πέθανε ο Andrew Weatherall - Θρήνος στον κόσμο της μουσικής - Media
 
Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή για το θάνατο σε ηλικία μόλις 56 ετών ενός από τους κορυφαίους DJs και μουσικούς παραγωγούς, του Andrew Weatherall από πνευμονική εμβολή.
 
Όπως ανακοίνωσαν οι μάνατζέρ του, οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Weatherall προσπάθησαν να τον σώσουν «αλλά δυστυχώς ο θρόμβος του αίματος κατέληξε στην καρδιά του. Ο θάνατός του ήταν γρήγορος και ειρηνικός».
 
Μετά από το πέρασμά του στην post-pun σκηνή, ο Weatherall έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς εκφραστές του κινήματος acid house, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
 
Tο 1991 ήταν ο πιο περιζήτητος DJ και παραγωγός στη Βρετανία. Συνδέθηκε με το Shoom, τις βραδιές που έκανε ο Paul Oakenfold στο Spectrum, με το Trip, τα πάρτι της Boy’s Own Recordings.
 
Παράλληλα, στη διάρκεια των ’90s έκανε την ιστορική παραγωγή στο περίφημο «Screamadelica» των Primal Scream, remix σε τραγούδια των New Order, Björk, Siouxsie Sioux, The Orb, The Future Sound of London, Manic Street Preachers, James και Happy Mondays και παραγωγές για την Beth Orton και τους One Dove. 
 
Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό EP του “The Bullet Catcher’s Apprentice” και το 2009 το άλμπουμ “A Pox on the Pioneers” στην δικιά του εταιρία Rotters Golf Club. Το άλμπουμ έγινε το αγαπημένο σάουντρακ για διαφημιστικά για οχήματα.
 
Το 2013 έφτιαξε τους Asphodells με τον Timothy J. Fairplay και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Ruled by Passion, Destroyed by Lust”.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30