23/06/2018 17:04:56
22.6.2012

Νέο ρεκόρ από τον «Πυρφόρο»!

Νέο ρεκόρ από τον «Πυρφόρο»! - Media

Οι φοιτητές της ομάδας «Προμηθέας» του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ σημείωσαν νέο πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου συμμετέχοντας με το πρότυπο ηλεκτρικό όχημα με το όνομα «Πυρφόρος» στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Shell Ecomarathon 2012 που διεξήχθη στα μέσα Μαΐου στο Ρότερνταμ υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρότυπο ηλεκτρικό όχημα των φοιτητών του ΕΜΠ κατάφερε να επεκτείνει τις επιδόσεις του, διανύοντας απόσταση390 kmμε 1 kWh, που ισοδυναμεί με3.778 kmμε ένα ισοδύναμο λίτρο συμβατικού καυσίμου, κερδίζοντας την 11η θέση στην κατηγορία (Plug-in Prototype) και κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου.

Επισημαίνεται ότι το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος δεν περιλαμβάνει εμπορικά υποσυστήματα, αλλά έχει κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από τους φοιτητές αξιοποιώντας τεχνογνωσία και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος. Η φετινή προσπάθεια ενσωμάτωσε τις τεχνολογίες αυτές καθώς και την αποκτηθείσα εμπειρία των προηγούμενων τριών ετών σε ένα βελτιωμένο μονοθέσιο όχημα τροφοδοτούμενο από μπαταρίες υψηλής απόδοσης, το οποίο έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.