search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:56
MENU CLOSE

Παραγουάη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του δάγκειου πυρετού

18.02.2020 06:34
Παραγουάη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του δάγκειου πυρετού - Media

 

Το κοινοβούλιο της Παραγουάης ενέκρινε χθες Δευτέρα την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που είναι αντιμέτωπη με επιδημία δάγκειου πυρετού.

«Σε προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση, η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο νόμου που κηρύσσει επιδημιολογική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθ’ άπασα την επικράτεια της Παραγουάης εξαιτίας της επιδημίας δάγκειου [πυρετού]», αναφέρει ανακοίνωση του σώματος.

Η Γερουσία ενέκρινε το μέτρο ήδη την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει ενενήντα ημέρες, θα επιτρέψει την εκταμίευση μεγαλύτερων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και διάφορα ταμεία για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παραγουάης, το 2020 έχουν καταγραφεί 4.255 επιβεβαιωμένα κρούσματα δάγκειου πυρετού και έχουν εντοπιστεί 85.290 ύποπτα κρούσματα.

Την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγράψει 16 θανάτους εξαιτίας της επιδημίας, ενώ εξετάζεται εάν οφείλονται στον δάγκειο πυρετό άλλοι 89.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:56