search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:05
MENU CLOSE

Νεκρό βρέφος στο Παίδων: «Δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο – Απομακρύνεται η εκδοχή του βιασμού»

18.02.2020 09:39
paidwn_56.jpg

 

Την επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, που διενεργήθηκε χτες στο 11 μηνών βρέφος από τη Συρία, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό προχθές στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, περιμένουν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να συντάξουν την δικογραφία για την υπόθεση, η οποία έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ.

Και αυτό γιατί από όσα έχουν διαρρεύσει από χτες και έχει δηλώσει ένας εκ των τριών ιατροδικαστών, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροτομή, βρέθηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, υπάρχουν όμως αντικρουόμενες καταθέσεις που κάνουν λόγο για θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους, που οδηγούν σε ανατροπή αυτής της εκδοχής.

«Δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο»

Το μόνο που είναι βέβαιο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις. Αυτά ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.

«Κακώσεις παρά φύσιν»

Ο ιατροδικαστής μιλώντας το πρωί στο Καλημέρα Ελλάδα έκανε λόγο πάλι για σημάδια πρωτοφανούς κακοποίησης πάρα φύσιν ωστόσο εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός όσον αφορά πώς αυτά προκλήθηκαν, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε σεξουαλική κακοποίηση, δηλώνοντας ότι όλα τα στοιχεία θα συνεκτιμηθούν.

«Από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν, όσα προκύψουν στον προανακριτικό έλεγχο αλλά και ιστολογικές εξετάσεις θα συνεκτιμηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης,

Κληθείς να σχολιάσει όσα υποστηρίζει η μητέρα, δηλαδή ότι ο τραυματισμός προκλήθηκε από υπόθετα και κλύσμα ο ιατροδικαστής είπε: «Δεν γνωρίζω τις θεραπείες, εμείς κάναμε λόγο για βίαιο όργανο, τώρα τι να σας πω; Αυτά θα πρέπει να εκτιμηθούν…»

Οικειοθελώς στην Ασφάλεια ο πατέρας και ο θείος του βρέφους

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία της προανάκρισης για να αποφανθεί.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:04