search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:48
MENU CLOSE

“Περισσότερα από σκληρά τα μέτρα που καλούνται να αποδεχθούν οι Έλληνες”, δηλώνει ο Τόνι Μπλερ

14.06.2012 11:54
"Περισσότερα από σκληρά τα μέτρα που καλούνται να αποδεχθούν οι Έλληνες", δηλώνει ο Τόνι Μπλερ - Media

Με δηλώσεις του στις Financial Times, χαρακτηρίζει «περισσότερο από σκληρά» τα όσα καλούνται να αποδεχθούν οι Έλληνες σε αντάλλαγμα για τα δάνεια που τους παρέχονται. Τονίζει ότι η πολιτική συνδυασμού διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής λιτότητας έχει αποτύχει.

Ιδιαίτερα σκεπτικός ως προς το ευρώ, αν και αισιόδοξος, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος μόλις τον περασμένο Νοέμβριο προειδοποιούσε για ενδεχόμενη κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος την οποία και χαρακτήριζε «καταστροφική».

Σε δηλώσεις του τώρα στις Financial Times από την Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζει «περισσότερο από σκληρά» τα όσα καλούνται να αποδεχθούν οι Έλληνες σε αντάλλαγμα για τα δάνεια που τους παρέχονται.

Ο Τόνι Μπλερ προχωρά ακόμα περισσότερο προειδοποιώντας ότι στο τέλος οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη θα αναρωτηθούν αν το ευρώ αξίζει όλα όσα τους ζητούν οι πιστωτές να αποδεχθούν.

Η λύση στο πρόβλημα κατά τον πρώην πρωθυπουργό είναι μία «μεγάλη συμφωνία» μεταξύ Γερμανίας και υπόλοιπης Ευρώπης για τη διάσωση του ενιαίου νομίσματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπλερ, η συμφωνία θα πρέπει να καθιστά κοινό το χρέος των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και να δίνει ώθηση στην ανάπτυξη, παράλληλα με τη μείωση του ελλείμματος μέσω μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις και την κρατική πρόνοια.

Ο Τόνι Μπλερ αναγνωρίζει ότι οι λύσεις του ευρωομολόγου ή της διαγραφής χρέους θα προκαλούσαν αντιδράσεις στη Γερμανία, αλλά τονίζει ότι η πολιτική συνδυασμού διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής λιτότητας έχει αποτύχει.

Ο Βρετανός πρώην ηγέτης κάνει την πρόβλεψη ότι το ευρώ θα επιζήσει έστω και αν κατέρρεε το παρόν οικοδόμημα των 17 χωρών-μελών, καθώς όπως λέει είναι πεπεισμένος ότι το ενιαίο νόμισμα έχει νόημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44