27/03/2020 20:10:20

Ιατροδικαστική έκθεση για το νεκρό βρέφος: Δεν υπάρχει η λέξη «κακοποίηση»

Ιατροδικαστική έκθεση για το νεκρό βρέφος: Δεν υπάρχει η λέξη «κακοποίηση» - Media
 
Με τη φράση «λάθη γίνονται, δεν θέλω να κάνω μήνυση σε κανέναν» αποχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης από τη ΓΑΔΑ, ο πατέρας του άτυχου 11μηνου βρέφους που μεταφέρθηκε την Κυριακή νεκρό στο «Παίδων».
 
Λίγο νωρίτερα στα χέρια των αστυνομικών είχε φτάσει, επιτέλους, το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών, που όμως, τελικά, όχι μόνο δεν ανέφερε τίποτα για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά δεν ανέφερε καν τη λέξη κακοποίηση!
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το newsit.gr. η επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς σήμερα το μεσημέρι στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, δεν αναφέρει πουθενά όχι μόνο τη φράση «σεξουαλική κακοποίηση» αλλά ούτε καν τη λέξη «κακοποίηση».
 
Αναφέρει ότι από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και την περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου, χρησιμοποιώντας την έκφραση «...μικρές στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν υπήρχαν σωματικές κακώσεις...». 
 
Αυτό είναι απόλυτα συμβατό με τη θεραπεία με κλύσμα που γινόταν στο μωράκι, λόγω συχνών κρίσεων επιληψίας από σοβαρό πρόβλημα μικροεγκεφαλίας από την οποία έπασχε, κάτι που επιβεβαιώνει και ο θεράπων ιατρός και είχε από την πρώτη στιγμή καταθέσει και η μητέρα του βρέφους.
 
Τα αίτια θανάτου του βρέφους δεν διευκρινίστηκαν από την νεκροτομή, όπως αναφέρει η έκθεση και αναμένονται οι ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, που θα ρίξουν φως στο συγκεκριμένο σημείο της υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.